Birim'imiz muhtelif Bölüm Başkanlıkları koordinasyonluğunda planlanarak, 15 Mart 2016 Salı günü Konferans Salonu’nda tertiplenen; Çay Kaymakamı, Çay-K. Karacaören Belediye Başkanı Sy. Muhterem ALGÜL, Çay-Pazarağaç Belediye Başkanı Sy. Adem Bulut, İl Genel Meclis Üyesi Sy. Osman KOÇ, Çay Müftüsü ,A.K.Ü. Çay M.Y.O. Kurucu Müdürü Sy. Ali ÇELİKBAŞ, Çay İ.M.K.B. Anadolu Lisesi Müdürlüğü’nden Müdür Yardımcısı Ekrem Doğan ERÖZTÜRK’ün nezaretindeki ilgili okul öğretmen ve öğrenci grubu, Sy. Habib ÇIRAK başta olmak üzere İlçe’miz halkından oluşan katılım dahilinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Etkinliği gerçekleştirildi.

Organizasyona Birim’imiz dahilinde M.Y.O. Müdürü Prof. Dr. Celal DEMİR, M.Y.O. Müdür Yrd. Öğr. Gör. Hasan ORUNCAK, Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet DENİZ, Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojisi Bölüm Başkan V. Öğr. Gör. Dr. Ahmet BÜYÜKBEN, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkan V. Öğr. Gör. Veysel ÖZKAN, Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkan V. Öğr. Gör. Onur KAFADAR ile Akademik Personeller’den Öğr. Gör. Halil UYGUN, Öğr. Gör. M. Enes SAĞAR ve Öğr. Gör. Ümmügülsüm ÜNLÜ ile birlikte muhtelif Programlar’daki yoğun öğrenci katılımı gerçekleşmiştir.

Açılışın ardından, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkan V. Öğr. Gör. Veysel ÖZKAN’ın sunumu eşliğindeki İstiklal Marşı’mızın tüm kıtaları, bizlerde duygu fırtınaları yaratırken, devamında M.Y.O. Müdürü Prof. Dr. Celal DEMİR’in İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’un Kişiliği temalı konferans verildi.

M.Y.O. Müdürü Prof. Dr. Celal DEMİR konferansta; Türk ve Dünya tarihi bakımından yeri ve önemi büyük olan Çanakkale Muharebeleri ile başlatılıp devamındaki Kurtuluş Savaşı günlerindeki yüksek ruh ile dalgalanan ve özgürlüğümüzün sembolü olarak 12 Mart 1921’de kabul edilen İstiklal Marşı’mızın bu süreçteki oluşumu ve düzenlenen yarışmanın detayları ile ilgili bilgileri duygu seli içindeki anlatımı ile verdikten sonra, istiklal ve vatan şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un yaşamı, düzenlenen yarışma ile ilgili düşünceleri ve Allah bir daha Türk Milleti’ne İstiklal Marşı yazdırmasın sözü ekseninde kişiliği ile ilgili anektotlardan bazılarını dinleyicilerle paylaştı.

Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Akademik Personelleri’nden Öğr. Gör. M. Enes SAĞAR’ın koordinatörlüğünde, Birim’imiz muhtelif Programları’ndaki öğrencilerimizden oluşturulan tiyatro grubumuzca, istiklal ve vatan şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un Yaşamından Kesitler canlandırılarak, dinleyenlere adeta o dönem yaşatılıp, Mehmet Akif ERSOY'un bağımsızlığımızın simgesi olan bayrağımızı dalgalandırma adına yaşanmışlıkları ifade edebilme yeteneğinin sergilendiği drama-gösteri ve sonrasındaki saygı duruşu eşliğinde İstiklal Marşı’mızın sunumu etkinliği zenginleştirmiştir.

Tüm katılımcılarımız organizasyon sonrasında günün anısını toplu fotoğraf çekimi ile belgeleyerek, devamında başta Çay Kaymakamı’mız, Çay-K. Karacaören Belediye Başkanı’mız, Çay-Pazarağaç Belediye Başkanı’mız ile İlçe Protokol Mensupları eşliğinde gerçekleştirilen ve Kurucu Müdür’ümüz Sy. Ali ÇELİKBAŞ’ın okul tarihinde kendisini duygulandırdığı günlere birini daha eklendiğini belirttiği söyleşide, Birim’imiz ile ilgili gelişmeler dahilinde karşılıklı beklentiler dile getirilmiştir.

Tüm katılımcılarımıza ve organizasyonda görev alan Akademik Personeller ile öğrencilerimize teşekkürlerimizle…

                                                                                                                           A.K.Ü. Çay M.Y.O. Müdürlüğü

 

 

Mehmet-Akif-ERSOY-etkinlik-afişi e16(1)13e16(1)15e16(1)14e16(1)16e16(1)18

15 Mart 2016, Salı 229 kez görüntülendi