Birim’imiz ile Çay Şehit Kamil Tuna Anadolu Lisesi Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen Bilim, Sanat, Spor ve Kültürel alanlardaki işbirliği protokolu kapsamında, konferans salonumuzda 21.03.2016 Pazartesi tarihinde; Erasmus+ projesi kapsamında eTwinning Live portalı üzerinden gerçekleştirilen ve ilgili Eğitim Birimi’nden İng. Öğr. Tülin KİPER tarafından sunumu yapılan Okuduğundan Haber Ver projesinin tanıtımı gerçekleştirilmiştir.

Bireylerin okuduklarını diğer insanlarla paylaşmaları adına kitapların içerikleri, yazarları vb. genel tanıtımlarının muhtelif panolardan başlayıp, sosyal mecralarda dahil olmak üzere çeşitli kanallar üzerinden bilgi paylaşımı adına oluşturulan projenin tanıtımında katılımcımız Tülin KİPER; İhtiyaçtan duyulan proje gereksinimleri hakkında bilgiler vererek, Okuduğundan Haber Ver oluşumu için Erasmus+ projesi kapsamında eTwinning Live portalında yapılan etkinliğin on-line gerçekleştirildiğini, insan hareketliliği bulunmayan, bununla birlikte Türkiye genelinde 89 Öğretmen-Eğitmen, 80 okul ile birlikte, 15-60 yaş aralığında çeşitli kesimlerdeki insanlardan oluşan 3500’e yakın yoğun katılımın bulunduğunu belirtmiştir.

Katılımcımız Tülin KİPER; Kurucu okul ve koordinatörlüğünü yaptığı projede sosyal sorumluluk adına, gönüllülük ilkesi ile yapılan işlerle çok farklı erişimlerin ve eldelerin sağlanabildiğini, kitap tanıtımları hakkındaki görsel bilgilendirmelerin sosyal mecra kanalları üzerinden katılımcılarla paylaşıldığını, başta görme özürlüler olmak üzere engellilere yönelik çalışma gerekliliği ile birlikte proje öğrencilerinin konuyla ilgili olarak muhtelif çalışmalarından görsel sunumları eşliğinde, görme engelliler için kitap okuma merkezi olarak faaliyet gösteren İstanbul Üniversitesi bünyesindeki GETEM’in işleyişi ve gönüllü okuyuculuk hakkında genel bilgiler sunmuş olup, yapılan faaliyetlerin tanıtımları hızlandırdığını belirtmiştir.

Proje tanıtımına Birim’imiz Akademik Personelleri’nden Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkan Vekili Öğr. Gör. Onur KAFADAR, Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojisi Bölümü’nden Öğr. Gör. Muhammed UYGUN, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü’nden Öğr. Gör. Ümmügülsüm ÜNLÜ ile birlikte M.Y.O. Sekreteri Habib KOÇAK eşliğinde muhtelif Programlar’daki yoğun bir öğrenci grubu ile katılım sağlanmıştır.

Düzenlenen proje tanıtım etkinliğinden dolayı öğrencilerimiz memnuniyetlerini belirterek, bu tür faaliyetlerin tekrarlanması gerekliliğini vurgulamışlardır. Sunum esnasında Birim’imiz öğrencilerinin sosyal medya üzerinden ilgili gruba dahil olmalarıda dikkat çekmiştir.

Katılımcımız Tülin KİPER’e Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hasan ORUNCAK tarafından teşekkür belgesi takdim edilmesinin sonrasında, organizasyon günün anısına hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sonlandırılmıştır. Başta katılımcımız-konuşmacımız Sayın Tülin KİPER olmak üzere, projenin tanıtımı adına organizasyonun gerçekleştirilmesindeki samimi girişimleri için Çay Şehit Kamil Tuna Anadolu Lisesi Müdürü Sayın İsa KAYA’ya, Birim’imiz ve öğrencilerimiz adına teşekkürlerimizle…

gallerye16(6) e16(6)-2 e16(6)-3 e16(6)-4e16(6)-5

21 Mart 2016, Pazartesi 148 kez görüntülendi