Birim’imiz bünyesinde kurulu bulunup faaliyet gösteren Prototip Motorlu Araçlar Kulübü’nün (P.M.A.K.) Birim’imiz Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanlığı ile ortaklaşa-koordineli etkinliği olarak; 11-13 Mayıs 2016 tarihleri arasında Yerleşke'miz içi ve dışında gerçekleştirilen (Geleneksel) III. Motorlu Araçlar Şenliği Organizasyonu’ndaki P.M.A.K.’nün ayni destek kabulü dahilinde, Sponsor statüsünde amblem/logo kullanımı karşılığı Kulüb’ümüze hibesi gerçekleşen 9 (dokuz) adet büyük boy ecza dolabının, Birim’imiz Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği organizasyon ile iç malzemelerinin temini yapılmış olup, süreç sonrasında donanımlı haldeki ilgili ecza dolaplarının Birim’imiz muhtelif Programları ve öğrencileri ile kaynağı olan Milli Eğitim seviyesindeki Birim’ler ile öğrencileri arasında ve devamında Yöre Halkı ile ilişkilenme ve kaynaşma sağlama adına sosyal bir aktivite olarak türetilen Sağlığa Adım, İlk Yardım! Organizasyonu kapsamındaki program dahilinde, tespiti yapılan İlçe’miz muhtelif Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu’na dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

Organizasyon kapsamında; A.K.Ü. Çay M.Y.O. Otomotiv Teknolojisi Programı atölyelerinde mevcut bulunan prototip taşıtlarımızın, görevlendirilen Kulüp Üyeleri’mizin nezaretinde, temini sağlanan nakil taşıtları ile Çay-Çağlayan İlkokulu’na transferi gerçekleştirilmiş olup, ilgili okul açık alanlarının tarafımızca düzenlemesi ve önlemleri alınmış ilgili bölümünde, Birim’imiz Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanlığı’nca görevlendirilen Çocuk Gelişimi Programı öğrenci grubunca uyarlanmış olan trafik işaret-levha görselleri eşliğinde uygulamalı trafik (işaretleme, davranış v.b.) eğitimi yaptırılmıştır. Organizasyonun devamında etki düzeyinin arttırılması için Sayın İlçe’miz Kaymakamı, İlçe Garnizon Komutanı’mız Sayın Jnd. Yzb. Yasin BİRGİN, Sayın İlçe Emniyet Müdürü’müz ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili’miz Sayın Dursun Ali ÖZTÜRK’le birlikte İlçe’miz basın mensuplarının katılımı dahilinde planlanan tören ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde ilgili tüm okullara ecza dolaplarının dağıtımını yapılmıştır.

Organizasyon bütününde etki düzeyimizin yükseltilmesi adına; Görevlendirilen Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerince palyaço gösterileri, yüz boyama etkinlikleri gerçekleştirilip, çocuk şarkıları söylenmiş olup, Çay-Çağlayan İlkokulu bahçesinde trafik eğitim pisti similasyonu oluşturularak el yapımı tornetler ile trafik güvenliği ve ilk yardım konularında oyun yoluyla farkındalık kazandırılırken Birim’imiz bünyesinde faaliyet gösteren P.M.A.K. Kulübü Üyeleri’mizce açılan tanıtım standı aracılığı ile taşıt kullanıcılarının yakıt tasarruf tedbirleri konusunda bilinçlendirilmeleri amacı ile Kulüp Başkanlığı’mızca hazırlanan El İlanı-Broşür Dağıtımı ile Sözlü Bilgilendirme ve Kulüp adına muhtelif etkinliklerimizden temin edilen promosyon malzemelerimizin dağıtımı-hibesi dahilinde, Yöre Halkı’nda P.M.A.K. etkinliklerine ilgi uyandırma amaçlı tanıtım faaliyetleride gerçekleştirilmiştir.

17/05/2016 tarihinde, Çay-Çağlayan İlkokulu ana bahçesinin düzenlemesi yapılan ilgili bölümünde gerçekleştirilen Sağlığa Adım, İlk Yardım! Organizasyonu’na katılan ilgili okul öğretmenleri ve İlçe’miz Protokol mensupları bu tür bir projede yer aldıklarından mutlu olduklarını dile getirirken, organizasyon kapsamındaki desteklerini esirgemeyen tedarikçi ve sponsorlarımıza Teşekkürlerimiz ile… 

 

e16(14)

17 Mayıs 2016, Salı 376 kez görüntülendi