Gübreden enerji kazanımı kapsamında, yöre halkımızın biyogaz kullanımına özendirilirken örnek olması amacı ile K.Karacaören Kasabası dahilinde, K.Karacaören Belediye Başkanlığı’nın sponsorluğu ve Birim’imiz teknik işbirliğinde tamamlanmış olan Ev Tipi Biyogaz Üretim Tesisi’miz tamamlanarak tanıtım ve farkındalık yaratması adına yöre halkının ziyaretine açılmıştır.

Ev Tipi Biyogaz Tesisi’nin projelendirilmesine; 2014-2015 Akademik Yılı’nda, Birim’imiz İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programı’nın 4. Yarıyıl 230-Araştırma Yöntem ve Teknikleri (Seç.) dersi kapsamında Birim’imiz Müdür Yardımcısı Öğr. Grv. Hasan ORUNCAK ile Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Ahmet DENİZ’in teknik koordinasyonluğunda başlanmış olup, devamında 2015-2016 Akademik Yılı’nda projenin rehabilite çalışmaları tamamlanarak, Öğr. Grv. M. Enes SAĞAR’ın katılımları ve Müdür Yardımcısı Öğr. Grv. Hasan ORUNCAK ile Yard. Doç. Dr. Ahmet DENİZ’in son teknik kontrolleri ile hane halkına teslimi gerçekleştirilmiştir.

Süreçte, Birim’imiz İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programı’ndan görevlendirilen proje yürütücü öğrencilerimizin teorik ve uygulama ilişkisini kurup, gözlem ve raporlama yeteneğine sahip oldukları üretim, Birim’imizin son yıllarda üstlendiği yöre halkının ekonomik, sosyal, teknik ve kültürel yapısına katkısı aşamasında değerlendirilmiştir.

Hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı yöremizde, gübreden enerji kazanımı olarak katma değer yaratma adına türetilen projenin hayata geçiriliş aşamasında her türlü imkanı samimi olarak sağlayan K.Karacaören Kasabası Belediye Başkanı Sayın Muhterem ALGÜL başta olmak üzere, anlayış ve yardımlarından ötürü ilgili hane halkına Birim’imiz adına sonsuz teşekkürlerimizle

 

01 02 03 04 05 06 07 08 09 1110

29 Haziran 2016, Çarşamba 736 kez görüntülendi