3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti nedeni ile 07.12.2016 Çarşamba  13.30-15.00 saatleri arasında, Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında Engelli ve Özel Gereksinimli Bireyler için farkındalık yaratmak adına belirtilen güzergah ve program dahilinde yürüyüş Organizasyonu gerçekleştirilecektir.

Organizasyondaki bir grup öğrencilerimizin gözleri bantlarla kapatılıp, diğer gruptaki öğrencilerimizin ellerinden tutarak gerçekleştirilecek olan yürüyüşte otizm, fiziksel, zihinsel, işitsel ve yürüme engelli gibi davranış bozukluğu olan toplumun Özel Gereksinimli Bireylerinin yaşadığı sıkıntıları anlayarak yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler türetilmesi amaçlanmaktadır.

 Meslek Yüksekokulu'muz muhtelif Programları'ndan görevlendirilecek 100 (yüz) kişilik öğrencilerimizden oluşturulacak  topluluğumuz, Çocuk Bakım ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanlığı'mız koordinasyonluğu ile Öğr. Grv. Mehmet Enes SAĞAR'ın denetim ve gözetiminde Özel Gereksinimli Bireyler ile ilgili muhtelif el ilanı döviz ve pankartların eşliğinde MYO Yerleşke’sinden çıkış yaparak, SGK Çay Sosyal Güvenlik Merkezi önünde toplu yürüyüşe başlayacak, İlçe merkezine doğru Belediye binası önünden geçilerek Dörtyol Meydanı’na ulaşılacaktır. Meydan’da Dünya Engelliler Günü ile ilgili skeç, şiir, ilgili konuşmalar ve basın bildirisi sunumları yapıldıktan sonra Kaymakamlık binası ve PTT güzergahı dahilinde, SGK Çay Sosyal Güvenlik Merkezi arka caddesine yapılan yürüyüşle Organizasyon sonlandırılacaktır.

Planlanan Organizasyon, İlçe’miz muhtelif eğitim birimleri ve Halk’ının katılımına açık olarak tertiplenecektir.

 

 

                                                                                                                                                                                                 AKÜ ÇAY MÜDÜRLÜĞÜ

 

28 Kasım 2016, Pazartesi 103 kez görüntülendi