Cumhuriyet Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığı ile 27-29 Ekim 2017 tarihleri arasında Cumhuriyet Üniversitesi’nin ilgili tesisleri ile Sivas Hilton Otel’de gerçekleştirilen Uluslararası Eğitim Teknolojileri Sempozyumu’na Birim’imiz Akademik Personelleri’nden MYO Müdür Yardımcı’mız Öğr. Gör. Hasan ORUNCAK ile  Öğr. Gör. Ümmügülsüm ÜNLÜ tarafından Otomobil Tasarımında Çocuk Faktörünün Etkisi temalı bildiri sunumları ile katılım gerçekleştirilmiştir.

Birim’imiz Akademik Personelleri’nden MYO Müdür Yardımcı’mız Öğr. Gör. Hasan ORUNCAK ile  Öğr. Gör. Ümmügülsüm ÜNLÜ’nün birlikte hazırladıkları  Otomobil Tasarımında Çocuk Faktörünün Etkisi temalı bildiri, Sempozyum’un 28 Ekim 2017 tarihli II. Oturumu’nda sunulmuş olup bildiride;

Otomobil tasarımında çocukların söz konusu etkisi mercek altına alınmıştır. Son yıllarda, farklı parametreler gözetilerek yapılan otomobil tasarımında, alım gücüne sahip olmamakla birlikte, ebeveynlerini çeşitli davranış, ifade ve beklentileri ile yönlendirilebilen çocukların talepleri doğrultusunda, ebeveynlerinin sektördeki muhtelif taşıt tasarımları arasındaki tercih geçişleri, dolaylı etki olarak, sektördeki otomobil satışlarına etki etmektedir. Bir otomobil tasarımcısı olan Laurens Van den Acker ,insanların otomobil seçimlerinde en önemli etkenin tasarım olduğunu,otomobilin tasarımının fiyattan, sadakatten, çevreden ve güvenlikten önce geldiği, şeklindeki ifadesi ile de tasarım meselesinde duyguların yadsınamayacak önemini vurgulamıştır. Bu kapsamda bu duygusallığı oluşturan etkileri, bu araştırmada dolaylı ve dolaysız etkiler olarak ele almanın yanı sıra çocuklardaki üretken ve serbest hayal gücünden yararlanan “otomobil tasarım eğitim” programları ve atölyeleri göz önüne alınarak irdelemeler yapılmıştır.

Birim'imiz Akademik Personelleri'nin sonraki Akademik çalışmalarında başarılarının temennisi ile…

https://www.haberler.com/uluslararasi-egitim-teknolojileri-sempozyumu-sivas-10179461-haberi/

http://www.haber7.com/sivas/2458437-uluslararasi-egitim-teknolojileri-sempozyumu

http://www.hurriyet.com.tr/uluslararasi-egitim-teknolojileri-sempozyumu-du-40625104

http://www.milliyet.com.tr/uluslararasi-egitim-teknolojileri-sempozyumu-sivas-yerelhaber-2366236/

https://www.haberler.com/uluslararasi-egitim-teknolojileri-sempozyumu-10179270-haberi/

http://www.meb.gov.tr/8220uluslararasi-egitim-teknolojileri-sempozyumu8221-sivas8217ta-basladi/haber/14832/tr

 

 

 

30 Ekim 2017, Pazartesi 110 kez görüntülendi