Birim’imiz koordinasyonluğunda ve afişinde sunulduğu üzere, Üniversite’miz Bolvadin Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cantürk KAYAHAN tarafından, 31 Ekim 2017-Salı 14:00’de Konferans Salonu’muzda “Mesleki Eğitimde Girişimciliğin Önemi” ana temalı konferans gerçekleştirildi.

Konferansa Birim’imiz Akademik Personelleri’nden İta Amiri’miz Doç. Dr. Hüseyin KOÇAK, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hasan ORUNCAK, Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet DENİZ, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkan Vekili Öğr. Gör. Veysel ÖZKAN,  Çocuk Gelişimi Programı Akademik Personelleri’nden Öğr. Gör. Mehmet Enes SAĞAR ile Öğr. Gör. Ümmügülsüm ÜNLÜ, Elektrik Programı Akademik Personelleri’nden Öğr. Gör. Halil UYGUN, Otomotiv Teknolojisi Programı Akademik Personelleri’nden Öğr. Gör. Ahmet Nazim TUNUR ile Birim’imiz Sekreteri Mehmet Emin DEMİRÖRS’ün eşliğinde muhtelif Program öğrencilerimizin yoğun katılımları ile gerçekleştirilmiş olup, günümüzün trendi olan girişimciliğin Üniversite eğitimindeki yeri ve sonrasında eğitimini alana yararları konularının irdelendiği konferansta konuşmacımız Doç. Dr. Cantürk KAYAHAN;

Girişimcilik adına fırsat kavramının önemini belirtip, Girişimcilik için yaratıcılık ve yeniliğin vurgulanması ile yaratıcılığın yeni bir icat olup, yeniliğin ise var olanlara ekleme yaparak tasarım oluşturmak olduğunu belirtmiştir.

Dünyanın Girişimcilik bakımından en önemli ülkesinin Danimarka olduğunu belirterek, konferans katılımcılarına sebebini sorduğunda eğitim seviyesi, kişi başına düşen milli gelirin yüksek olması ve yaratıcılık cevaplarına binaen Danimarka’nın yaratıcı olup, tasarım gücünün çok yüksek olduğunu vurgulamıştır.

Ülkemizdeki Girişimcilik adına muhtelif firmalardan örnekler sunup, Birim’imiz Çocuk Gelişimi Programı’na yönelik oyun etkinliği ile ilgili olarak yaratıcılığı vurgulayan ve tarafınca bir proje kapsamında gerçekleştirilen Girişimcilik etkinliğinin tanıtımını yaparak, katılımcılarımızdan yoğun beğeni aldı. Yaratıcı olmanın kelimelere sığmadığını pek çok örneklerle sundu.

Girişimcilik adına pazarlama konusunda Avrupa’dan Venedik Can Pazarı, İtalyan makarnaları, Nepal Toprak Ürünleri Pazarı ve Kırgızistan başta olmak üzere dünya ülkelerinden örnekler verdi. Girişimcilikte yaş faktörüne dikkat çekerek, 35-40’lı yaşların zirve olduğunu, tasarım yapmanın ürünün değerini kat-kat artırdığını örneklemelerle belirtip, iyi bir yaşam stili için üretim yapmanın önemli olduğunu vurgulayıp, etkinliğin sonunda

Birim öğrencilerimize yaratıcı ve girişimci dolayısıyla iyi bir hayat için çok okumalarını, sona ulaşılması için mevcut rekabet ortamında üretici olunmasının bizleri başarıya ulaştıracağının üzerinde durdu.

Gerçekleştirilen Organizasyon nedeni ile yüksek bir öğrenci memnuniyetimiz olmakla birlikte, etkinlik sonrasında katılımları ve göstermiş olduğu ufuk gereği ile Birim’imizi temsilen M.Y.O. Müdürü’müz Doç. Dr. Hüseyin KOÇAK tarafından katılımcımız Sayın Doç. Dr. Cantürk KAYAHAN’a teşekkür adına Organizasyon afişi, teşekkür yazısı ve öğrenci kulübümüzün saatinin takdimi sonrasında, günün anısına hatıra resimleri çekimleri ile Organizasyon nihayetlendirilmiştir.

 

06 Kasım 2017, Pazartesi 118 kez görüntülendi