3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında Çay Devlet Hastanesi Hasta Hakları Birim Sorumlusu ve Organ Bağış Sorumlu Personeli Özlem SEZER ile Bilgi İşlem Sorumlusu Ümüt ÇELİK’in katılımcığında, Birim’imiz muhtelif Program öğrencilerinin bilgilendirilmesi adına organ bağışı ile ilgili olarak etkinlik gerçekleştirilmiştir.

Organizasyona Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hasan ORUNCAK, Çocuk Gelişimi Programı Akademik Personelleri’nden Öğr. Gör.  Mehmet Enes SAĞAR ile Öğr. Gör. Ümmügülsüm ÜNLÜ ve Otomotiv Teknolojisi Programı Akademik Personelleri’nden Ahmet Nazim TUNUR katılım gösterirken, tanıtım organizasyonunda Çay Devlet Hastanesi Hasta Hakları Birim Sorumlusu ve Organ Bağışı Sorumlusu Personeli Özlem SEZER;

Her yıl 3-9 Kasım’ın Organ Bağışı Haftası olarak kutlandığını belirtip, bir hayat kurtarmanın dinende önemli olduğunu vurgulayarak, vücudumuzdaki saçlı deriden iliğe kadar her bölgemizin bağışının 18 yaşını geçmek ve 2 şahitin olması ile birlikte alınabileceğini söyledi. Türkiye’de çok fazla organ bekleyen insan olduğunu, bireylerin kemik iliği, böbrek, karaciğer gibi organlarını yaşarken bağışlayabileceğini, Ülkemiz’de organ bağışının yaygın olmamakla birlikte hastane koşullarında ve steril ortamda ölüm gerekliliğini belirtti.

Etkinlik devamında organ bağışında bulunan Çocuk Gelişimi Programı öğrencimiz Rabia YAKŞİL sahneye davet edilerek bağış ile ilgili düşünceleri alındı. Öğrencimiz Rabia YAKŞİL; 4 yıl önce organ bekleyen birisine rastladığını, çok etkilendiğini ve 18 yaşına girer-girmez bağışta bulunduğunu belirtti. Konuşma ve hissiyat öğrencilerimiz tarafından alkışlandı.

Kanser, şeker gibi hastalıkları bulunanlardan organ bağışı alınamadığını, verilen bağış kartının yitirilmesi, beyin ölümü gerçekleşmemesi ve aile onayı söz konusu olmadığı durumlarda organ bağışının alınamadığını belirtti.

Etkinlik sonrasında Çay Devlet Hastanesi Hasta Hakları Birim Sorumlusu ve Organ Bağışı Sorumlusu Personeli Özlem SEZER öğrencilerimizin sorularını tek-tek cevapladıktan sonra, bağış yapılabilecek birimlerin Kamu, Özel ve Üniversite Hastaneleri, Aile Hekimleri ve İl Sağlık Müdürlükleri olduğunu belirterek, konuşmasını Maide suresinde geçen “bir hayat kurtaran cennetten bir yer alır” ifadesi ile tamamladı.

 

 

10 Kasım 2017, Cuma 154 kez görüntülendi