Birim’imiz alt ve üst yapı ile peyzaj çalışmaları nihayetindeki, 2018 Akademik yılı güz yarıyılı dahilinde Üniversite’mizin 13 Aralık 2017 tarihli Senato Toplantısı, Meslek Yüksekokulu’muz koordinasyonluğunda Yerleşke’miz dahilinde gerçekleştirildi.

Üniversite’miz  Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa SOLAK  başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, ilgili Komisyon ve Birimler’den gelen muhtelif gündem maddeleri Senato Üyeleri tarafından değerlendirilerek Karar’a bağlandı. Senato Toplantısı öncesi, İlçe’miz tarihi Taşhan Kervansarayı ve Medresesi’nde İlçe’miz Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Salih KAYGISIZ’ın ikramı olan yemek programı organize edildi. Yemek organizasyonuna Çay Kaymakam Vekili ve Çobanlar Kaymakamı Sayın Ömer Faruk ÖZDEMİR, Çay Belediye Başkanı Sayın Hüseyin ÇAĞRI, Sultandağı Belediye Başkanı Sayın Osman ACAR, K.Karacaören Belediye Başkanı Sayın Muhterem ALGÜL, Üniversite’miz Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa SOLAK, Birim’imiz Müdürü Sayın Doç. Dr. Hüseyin KOÇAK, Sultandağı Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Yrd. Doç. Dr. Kemal KARAYORMUK, Yeşilçiftlik Belediye Başkanı Sayın Şemsettin KOL, Dereçine Belediye Başkanı Sayın Aykut OKUMUŞ, Üniversite’miz Rektör Yardımcıları, Üniversite’miz Senato Üyeleri, Üniversite’miz muhtelif Birimleri’nde görevli Akademik Personeller ile İl’imiz ve İlçe’miz Protokolü’nün Üyeler’i olan Kamu-Kurum ve Kuruluşları’nın Müdürler’i, Sivil Toplum Kuruluşları’nın Temsilcileri, İl’imiz ve İlçe’mizin basın temsilcilerinden oluşan yoğun bir davetli grubu  katılmış olup, gerçekleştirilen  programın başlangıcında İlçe’miz ile tarihi Taşhan Kervansarayı ve Medresesi’nin tanıtımları yapılmıştır.

Yemek organizasyonunda konuşma yapan Çay Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Salih KAYGISIZ; Meslek Yüksekokulları’nın İlçeler’e sosyal ve ekonomik yönden katkılarının büyük olduğunu belirtmiş olup, Birim’imiz Müdürü Sayın Doç. Dr. Hüseyin KOÇAK; 1994-1995 Akademik yılında İnşaat ve Makine Resim Konstrüksiyon Programlar’ı ile faaliyete başlayıp, 2002-2003

Öğretim yılında Elbiz mevkiindeki yeni hizmet binasına taşınan  Çay MYO’nun tarihçesini ve devamında 14 derslik, 1 çizim salonu, 1 tam donanımlı bilgisayar laboratuvarı, 1 kütüphane, 1 yemekhane ve 720 m²’lik kapalı alana sahip uygulama atölyesi ve laboratuvarlarından oluşan fiziki durumu hakkında bilgi vermiştir. Devamında Üniversite’miz Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa SOLAK; AKÜ hakkında bilgiler sunarak,  AKÜ’nün 49.000’e yakın öğrencisi 3.000’i aşkın Akademik ve İdari çalışanı olduğunu, yönetim olarak şehir merkezindeki kampüslerin tepeden tırnağa yenilendiğini belirttikten sonra, Türkiye’de ilk defa kampüslerinin termal ısınmaya geçtiğini, termal suyun Şehrimiz’e  ve İlçeler’imize katkısı için ısınma, tedavi, termal seracılık ve elektrik üretimi gibi alanlarında destekte bulunduklarını devamında son üç senedir Dinar, Sandıklı, Bolvadin İlçeleri’ndeki okulların ihtiyaçlarının tamamlanması ile birlikte içinde bulunduğumuz sene Çay ve Sultandağı İlçeleri’ndeki Meslek Yüksekokulları’na yöneldiklerini, Çay MYO’na 30 yeni bilgisayar takviyesi ile bilgisayar laboratuvarını yenilediklerini ve bilgisayar desteğinin sonrasında da devam edeceğini, İlçeler’deki Meslek Yüksekokulları’nın ihtiyaçlarının giderilmesi kapsamında Çay MYO’na yeni bir yemekhane, konferans salonu ve drama salonunu içeren müstakil bir bina daha inşa edileceğini vurgulamıştır.

Konuşmaların sonrasında Yöre’miz, İlçe’miz, Üniversite’miz ve Birim’imiz adına gerçekleştirilen muhtelif organizasyonlardaki başarıları nedeni ile teşekkür plaketi takdimleri yapılmış olup, programın bu kısmında: Yöre’miz dahilindeki muhtelif sosyal etkinliklere katılımları, dolayısıyla İlçe’mize yapmış olduğu katkıları nedeni ile İNKOL A.Ş. adına Çay İşletmesi Genel Müdürü Sayın Cihan ASLAN’a, Birim’imiz alt-üst yapı ile peyzaj çalışması süreçleri dahilindeki özverili çalışmaları nedeniyle, Üniversite’miz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personeli İnşaat Mühendisi Sayın Bilal BÜYÜKÖZSOY ile Üniversite’miz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Mimar Sayın Ömer GÜRCAN’a, Sultandağı İlçe’mize yapmış olduğu katkıları nedeni ile Sultandağı M.Y.O. Müdürü Sayın Yrd. Doç. Dr. Kemal KARAYORMUK’a, görev süreci dahilinde Çay Meslek Yüksekokulu adına vermiş olduğu hizmetler ve başarıları nedeniyle Çay Meslek Yüksekokulu eski İta Amiri’miz ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü’müz Sayın Prof. Dr. Celal DEMİR’e, süreç dahilindeki özverili çalışmaları ile birlikte, muhtelif organizasyonlardaki görev anlayışı ve başarıları nedeniyle Çay Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcı’mız Sayın Öğr. Gör. Hasan ORUNCAK ve Çay Meslek Yüksekokulu Müdürü’müz Sayın Doç. Dr. Hüseyin KOÇAK’a, Belde ve Yöremiz’e yapmış olduğu katkıları nedeni ile Dereçine Belediye Başkanı Sayın Aykut OKUMUŞ’a ve Yeşilçiftlik Belediye Başkanı Sayın Şemsettin KOL’a, Belde ve Yöremiz’e yapmış olduğu katkılarıyla birlikte, Meslek Yüksekokulu’muza destekleri nedeni ile Pazarağaç Belediye Başkanı Sayın Adem BULUT’a ve K.Karacaören Belediye Başkanı Sayın Muhterem ALGÜL’e, Yöre’mize, İlçe’mize ve Meslek Yüksekokulu’muza göstermiş olduğu samimi duygular eşliğindeki destekleri adına Üniversite’miz Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa SOLAK’a Sultandağı İlçe’miz başta olmak üzere, Yöre’mize yapmış olduğu katkıları nedeni ile Sultandağı Belediye Başkanı Sayın Osman ACAR’a, İlçe’mize yapmış olduğu katkıları nedeni ile Çay Belediye Başkanı Sayın Hüseyin ÇAĞRI’ya, Çay ve Sultandağı İlçeleri’mize yapmış olduğu katkıları nedeni ile İlçe Kaymakamı Sayın Turan ERDOĞAN namına İlçe Kaymakam Vekili ve Çobanlar İlçe Kaymakamı Sayın Ömer Faruk ÖZDEMİR’e teşekkür plaketleri takdim edilmiştir.

Yemek ikramının sonrasında Üniversite’miz Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa SOLAK’ın ev sahipliğinin gereğindeki daveti üzerine Çay Kaymakam Vekili’miz ve Çobanlar Kaymakamı Sayın Ömer Faruk ÖZDEMİR, Çay Belediye Başkanı Sayın Hüseyin ÇAĞRI, K.Karacaören Belediye Başkanı Sayın Muhterem ALGÜL, Ak Parti İlçe Başkanı Sayın İbrahim TÜRKKAN ile ikram sahibi Çay Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Salih KAYGISIZ başta olmak üzere Üniversite’miz Rektör Yardımcıları, Üniversite’miz Senato Üyeleri, Üniversite’miz muhtelif Birimleri’nde görevli Akademik Personeller ile İl’imiz ve İlçe’miz Protokolü’nün Üyeleri olan           Kamu- Kurum ve Kuruluşları’nın Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları’nın Temsilcileri, İl’imiz ve İlçe’mizin basın temsilcilerinden oluşan yoğun bir davetli grubu eşliğinde Birim’imizde gerçekleştirilen çevre ve peyzaj düzenlemelerinin tanıtımı yapıldıktan sonra, hizmete yeni sunulan bilgisayar laboratuvarı ve Çocuk Gelişimi Programı’mızın uygulama eğitimlerinin verileceği drama salonunun hizmete açılışı gerçekleştirildi.

Üniversite’miz Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa SOLAK’ın Birim’imizde yaptığı konuşmasında; Çay MYO’nun çevre düzenlemesine büyük meblağda yatırım yapıldığını, spor sahaları, dinlenme alanları ve yeşil alanların öğrencilerimizin eğitim kalitelerini yükseltilmesi adına yapıldığını ve yapılmaya yapmaya devam edileceğini, bilgisayar laboratuvarının kapasitesinin kısa zaman içerisinde 60 tam donanımlı bilgisayara ulaştırılacağını vurgulamıştır.

Davetlilerin açılış törenlerinin ardından Üniversite’miz Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa SOLAK tarafından uğurlanmasının ardından Senato Toplantısı organizasyonu başlatılmış olup , toplantı öncesinde Üniversite’miz Devlet Konservatuarı TSM öğrencilerinden oluşturulan grup ile müzik dinletisi gerçekleştirilerek, devamında yerleştikleri Fakülteler’i 1.likle kazanan Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü öğrencisi Ayşe Nur AKBAŞ, İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Ayşegül ÇİFTÇİ, Tıp Fakültesi öğrencisi Hayrunisa ATALAN, Veteriner Fakültesi öğrencisi Hatice SAYAN ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Merve Döne YILDIRIM’a Üniversite’miz Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa SOLAK tarafından YÖK Başkanlığı’nca taltif edilen tebrik ödülleri takdimi yapılmıştır.

Birim’imizde gerçekleştirilen Senato Toplantısı’nın ardından Üniversite’miz Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa SOLAK ve Senato Üyeleri’miz Sultandağı MYO’nda tamamlanmış olan çalışmaları yerinde incelemek üzere uğurlanmışlardır.

Gerçekleştirilen tüm organizasyon dahilinde görevlendirilen Birim’imiz Akademik Personelleri ile Birim’imiz muhtelif  Program öğrencilerimize ve devamında katkıları nedeni ile Çay Ticaret ve Sanayi Odası namına Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Salih KAYGISIZ’a teşekkürlerimizle…

     

 

 

20 Aralık 2017, Çarşamba 283 kez görüntülendi