Birim’imiz  Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanlığı’nın yönetimi ve Birim’imiz Çocuk Gelişimi Programı Akademik Personelleri’nden Öğr. Gör. Mehmet Enes SAĞAR’ın koordinasyonluğunda, Konferans Salonu’muz ile Yerleşke’miz dahilindeki çardakta olmak üzere iki farklı mekan dahilinde 27.03.2018 tarihinde Eksiklik Değil Farklılık Sizde Fark Edin slagonu dahilinde Otizm Farkındalık Günü Etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Eksiklik Değil Farklılık Sizde Fark Edin slagonlu Otizm Farkındalık Günü Organizasyonu’na Bolvadin Engelliler Derneği Başkanı Hasan GÖKSU, Bolvadin Şehit Teğman Muzaffer Gümüş Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Nihat ÖRENÇ, Özel Eğitim Öğretmenleri Mustafa KUZU ve Zeynep KAZAN katılımcı olarak müdahil olurken, Birim’imiz Akademik Personelleri’nden Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hasan ORUNCAK, Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet DENİZ, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkan V. Öğr. Gör. Veysel ÖZKAN, Çocuk Gelişimi Programı Akademik Personelleri’nden Öğr. Gör. Mehmet Enes SAĞAR ile Öğr. Gör. Ümmügülsüm ÜNLÜ ve Otomotiv Teknolojisi Programı Akademik Personelleri’nden Öğr. Gör. Ahmet N. TUNUR  eşliğindeki Birim’imiz muhtelif Programları’ndaki yoğun bir öğrenci topluluğumuz katılım sağlamıştır.

Programda davetli konuşmacı olarak çağrılan konuşmacılardan Bolvadin Engelliler Derneği Başkanı Hasan GÖKSU; Bu tür etkinliklerin toplumda farkındalık yaratması adına faydasını ifade ederek, davet gereğindeki teşekkürlerini dile getirmiştir. Bolvadin Şehit Teğman Muzaffer Gümüş Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Nihat ÖRENÇ; Eğitim İş Uygulama Merkezleri’nde verilen eğitimler hakkında bilgi sunup, Merkez’de 20 personel ve 60 öğrenci bulunduğunu, ilkokul düzeyindeki davranış eğitimleri, matematik, hayat bilgisi gibi dersler verildiğini, down sendromlu ve otizm yelpazesindeki orta ve ağır derecede engelli olan öğrenciler adına yapılan muhtelif faaliyetlerin tanıtımını gerçekleştirdi. Bolvadin Şehit Teğman Muzaffer Gümüş Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Özel Eğitim Öğretmeni Mustafa KUZU; Merkez öncesindeki RAM’de görevli bulunup, Merkez bünyesinde otizmli öğrenciler için yapılan çalışmalara örnekler sunarak , otizm türleri hakkında genel bilgi ile yapılması gerekenleri vurguladı. Otizm ve engelli çocuklarda eğitim zamanı ve sürecinden bahsederek, otizmli çocukların gösterdikleri tipin özelliklerin tanıtımını yaptı. Bolvadin Şehit Teğman Muzaffer Gümüş Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Özel Eğitim Öğretmeni Zeynep KAZAN ise; Çalıştığı süre içinde otizm tanısı almış ve Merkez’e gelen öğrencilerin genel özellikleri hakkında bilgi sunup, etkili olacak uygulamalar hakkında örneklemelerde bulunmuştur.

Programın devamında Birim’imiz Çocuk Gelişimi Programı 1-A şubesinindeki öğrencilerin Öğr. Gör. Mehmet Enes SAĞAR koordinatörlüğündeki çalışmalarıyla ortaya çıkartılan otizmli çocuklara yönelik örnek ritim çalışması, otizmle ilgili İlçe’mizde yapılan muhtelif röportajlar, otistik bireyler için hazırlanan sözler sahnelendikten sonra Otizmde Farkındalık temalı tiyatro gösterisi sahnelenmiştir. Etkinliğin konferans salonundaki sunumları günün anlamını belgelemesi adına tüm katılımcılarımızın eşliğinde sahnede resim çekimi ile sonlandırılmış olup, etkinliğin ikinci adımına geçilmiştir.

Yerleşke’miz dahilindeki çardakta gerçekleştirilen organizasyonun ikinci etabında hazırlanan pankart üzerine günün anlamı adına el baskısı yapılıp, resim çekimi ile sonlandırılmıştır.

Katılımcılarımız Bolvadin Engelliler Derneği Başkanı Hasan GÖKSU’ya, Bolvadin Şehit Teğman Muzaffer Gümüş Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Nihat ÖRENÇ’e, Bolvadin Şehit Teğman Muzaffer Gümüş Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Özel Eğitim Öğretmenleri’nden Mustafa KUZU ile Zeynep KAZAN’a başta olmak üzere, organizasyonda görevli tüm öğrencilerimize teşekkürlerimizle…

 

 

 

28 Mart 2018, Çarşamba 376 kez görüntülendi