Birimimiz Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanlığı’nın koordinatörlüğü ile 03 Aralık- Dünya Engelliler Günü etkinliği kapsamında ve başta engelli annelerimize atfen, 04 Aralık 2018 Salı tarihinde Çocuk Gelişimi Programı’mızın 2. sınıf Girişimcilik-I, Okul Öncesinde Oyun ile 1.sınıf Çocuk ve Yaratıcılık dersinin uygulaması dahilinde ve sosyal sorumluluk kapsamındaki gönüllülük esasları gereğinde olmak üzere Bolvadin İlçe’sinde bulunan Şehit Teğmen Muzaffer Gümüş Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu)’nda eğitim gören anasınıfı-23 yaş aralığındaki down sendromlu, spastik ve otistik engelli çocuklarımızın aktif katılımları dahilindeki organizasyon gerçekleştirilmiştir.

Organizasyon kapsamında Birimimiz akademik personellerinden Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkan V. Öğr. Grv. Veysel ÖZKAN ile Öğr. Grv. Ümmügülsüm ÜNLÜ’nün denetim ve gözetiminde görevlendirilen NÖ+İ.Ö’deki 25 (yirmi beş) kişilik öğrenci grubumuz ilgili Merkez’in engelli öğrencilerinin katılımları dahilinde muhtelif oyun ile yaratıcılığı teşvik eden materyal ve sanat etkinliklerinin uygulamalarını gerçekleştirmişlerdir.

Planlanan organizasyondaki amaç engellilere göre oyun türlerini yerinde tecrübe etmek, Birimimiz Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin mesleki yaşamlarında karşılaşacakları kaynaştırma ve özel eğitim sınıfları ile ilgili ön bilgi ve deneyim sahibi olmasını gerçekleştirmektir.

Bu kapsamda Bolvadin Şehit Teğmen Muzaffer Gümüş Eğitim İş Uygulama Merkezi eğitimcilerinin en yeni metot ve tekniklerden etkilenmeleri ve gereğindeki faydalanma imkanları dahilinde uygulamalardaki işbirliği ve etkileşimle amaçlanan işlevsel sonuçlara erişmek amaçlanmıştır.

Samimi ilgilileri nedeni ile Bolvadin Şehit Teğmen Muzaffer Gümüş Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürlüğü Personellerine teşekkürlerimizle…

 

05 Aralık 2018, Çarşamba 289 kez görüntülendi