A1 Kategorisi, 150 cc3 ve Altı Taşıtlarımız

A.K.Ü. Çay M.Y.O. P.M.A.K.
2014 Akademik Yılı, 2. Motorlu Araçlar Şenliği

2012 Akademik yılındaki Yönlendirilmiş Çalışma ile Sistem Analiz ve Tasarımı dersleri kapsamında, tamamen öğrencilerin fikir ve hayal güçlerini kullanarak ortaya çıkartılan ve 2013 Akademik yılında ANKA adıyla hayat bulacak taşıt, Öğr. Grv. Hasan ORUNCAK’ın denetiminde A.K.Ü. Çay M.Y.O. P.M.A.K. üyesi Otomotiv Tekn. Programı öğrencileri Ramazan TEPEKAYA, Halil İbrahim ŞAPÇI ve Ali BULAT sorumluluğunda 2. Motorlu Araçlar Şenliği’ne hazırlanmaktadır.
Bir yıllık çalışmanın ürünü olan taşıttaki eksikliklerin giderilmesi ve yenileştirme uygulamaları kapsamında, 150 cc3’lük schutter motordan alınan gücün otomatik vites kullanılarak tekere verileceği ve trafikte kullanılan araçlarla eş değer duruma getirilebilme amaçlanmaktadır.
Çalışmalarda motordaki yağ yakma irdelenerek, mevcut şasinin güçlendirilmesi amaçlanırken, direksiyon yeteneğinin rot ayarlarıda gözetilerek arttırılmasıyla birlikte, önarka tampon, gösterge ve elektrik tertibatı akuptesi ile aracın donanımlı hale getirilmesi için planlı bir şekilde çalışmalara devam ettirilmektedir.