Birim’imizin başta İlçe’miz  ile devamında Yöre’miz lise ve dengi seviyedeki mezun öğrencileri ile kaynaşması adına Çay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilgili Şube Müdürlüğü ile Çay Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çay Şehit Kamil Tuna Anadolu Lisesi, Çay Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çay Çok Programlı Anadolu Lisesi, Çay İMKB Anadolu Lisesi, Çay K. Karacaören Çok Programlı Anadolu Lisesi, Çay Nene Hatun Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi ile Çay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Müdür, Müdür Yardımcısı ve ilgili-sorumlu Rehber Öğretmenleri’nin davet gereğindeki katılımcılığında ve Birim’imiz tüm Akademik Personelleri’nin ev sahipliğinde, 18.07.2017 tarihinde Tanışma Kahvaltısı organizasyonu gerçekleştirildi.

Kahvaltılı organizasyon Yerleşke’miz dahilindeki çardakta zengin bir menü eşliğinde sunulmuş olup, organizasyona Birim’imiz Müdür’ü Doç. Dr. Hüseyin KOÇAK başta olmak üzere tüm Akademik Personelleri’miz ev sahipliği yapmış olup, toplantıya Çay İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nihat ÇAKMAKKAYA, Çay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür  Baş Yardımcısı Fazıl KÜÇÜK ile Rehber Öğretmeni Enis KALKAN,  Çay Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Barış AKDENİZ ile Rehber Öğretmeni Ömer KAYMAKOĞLU,  Çay Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Vekili Ercan YILMAZ, Müdür Yardımcısı Kadir SANSARCI ile Rehber Öğretmeni Fatma SOYDAN, Çay Karacaören Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Savaş BAŞDOĞAN, Çay Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Kazım ÖZTÜRK, Çay Şehit Kamil Tuna Anadolu Lisesi Müdürü İsa KAYA ile İngilizce Öğretmeni Mehmet ŞAPCI, Çay İ.M.K.B. Anadolu Lisesi Müdürü Ekrem Doğan ERÖZTÜRK ile Rehber Öğretmeni Kamile DİNLENMEZ , Çay Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Ali ÇETİNKAYA katılım göstermişlerdir.

Toplantıda ÖSYM Başkanlığı’nın 2017 yılı YGS-LYS sınavları sonrasında ve tercih aşaması öncesinde Paydaşlar’ımız ile tanışma, Birim’imizin-Bölümler’imizin ve Akademik Personeller’imizin tanıtımları amaçlanırken, Paydaşlar’ımız ile etkileşim ve devamında ilişki sağlanıp, paylaşımlarla birlikte temasın sağlanması ve bu sayede eksikliği hissedilen İlçe’miz/Yöre’miz öğrencilerinin Birim’imize katılımının sağlanması hedeflenmiştir.

Birim’imiz Müdür’ü Doç. Dr. Hüseyin KOÇAK yaptığı açılış konuşmasında; Amacın Paydaşlar’la tanışmak ve birlikte çalışma imkanlarının araştırılması olduğunu ifade edip, mevcut 6 Program’da aktif kayıtlı 350 öğrencimizin bulunması ile birlikte Akademik kadro, araç-gereç, laboratuvar-atölye eksiklerinin bulunmamasının paralelinde kapasitenin 1000 öğrencinin çok üzerinde olduğunu belirtti. Bu sorun nedeni ile öğrenci mevcudiyetini artırma adına katılımcıların mezun öğrencilerinin tercihlerinde Meslek Yüksekokulumuz’u tercih etmelerini sağlamak ve bu sayede farklı okulların aynı bölümlerine kayıt olabilmek için aynı puanı alan öğrencilerimiz ve ailesine maddi ve manevi katkı sağlamanın planlandığı belirtip, fakültelerede devam edilebileceğini bununla birlikte Çocuk Gelişimi Programı’nın ikinci öğretimininde öğrenci alımına başlanması nedeni ile ilgili bilgilendirilmeyi yapmıştır.  Katılımcılarımız genel itibariyle organizasyondan memnun kaldıklarını ve ilgili mezun öğrencilerinin Çay MYO’na yönlendirilmesi konusunda mutabakatlarını beyan etmişlerdir.

İlçe’miz/Yöre’miz lise ve dengi seviyesi mezun öğrencileri arasından üniversite sınavına girenlere tercihler sırasında yardım ve tavsiyelerde bulunacak ilgili Müdür, Müdür Yardımcısı ile Rehber Öğretmenleri’nin Organizasyon’a katılımları adına İlçe’miz Kaymakamlığı nezdinde Çay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne talepte bulunulmuş olup, organizasyonumuza İlçe’miz basın mensuplarından Doğan Haber Ajansı temsilcisi Muzaffer NAL’da  Çay İlçe halkı nezdinde katılmıştır.

Kahvaltı ve sonrasındaki toplantının devamında tüm katılımcılarımıza çevre düzenleme çalışmaları devam eden Yerleşke’miz dahilindeki Eğitim binamız başta olmak üzere tanıtım gezisi düzenlenmiş olup, hatıra fotoğrafı çekimi yapılmıştır.

Katılımcımız Şube Müdürü’müz’e, Müdür, Müdür Yardımcısı, Rehber Öğretmenleri’mize ve basın temsilcimize teşekkürlerimizle…

 

 


 

 

 

 

19 Temmuz 2017, Çarşamba 286 kez görüntülendi