Üniversitemiz ile Afyon jeotermal Elektrik Üretim A.Ş.-AFJET destekçiliğinde ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) koordinatörlüğünde, İlimizde 19-21 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen Jeotermal Enerji Teknolojileri Çalıştayı ve Paneline Birimimizi temsilen İta Amirimiz Prof. Dr. Hüseyin KOÇAK, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hasan ORUNCAK ile Elektrik ve Enerji Bölüm Başkan V. Dr. Öğr Üyesi Ahmet DENİZ katılım göstermişlerdir.

Üniversitemiz Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştaya Vali Mustafa TUTULMAZ, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer ŞEKER, Afyonkarahisar belediye Başkan Vekili Süleyman KARAKUŞ, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARAKAŞ, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah OKUMUŞ, Kırşehir Ahi Evran Üniveristesi Rektörü Prof. Dr. Vatan KARAKAYA, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞEKER panelde yaptığı konuşmasında; Afyonkarahisar’ın jeotermal için uygun yer olduğunu ve jeotermalde örnek gösterilen sistemi entegre olarak kurgulayıp geri dönüşümü ve çevreyi düşünerek hareket eden, ülkemize ve dünyaya örnek gösterilecek bir uygulama içerisinde olduğunu belirtti. Bu yüzden jeotermal konusunu konuşmak için ülkemizdeki en güzel yer Afyonkarahisar’ın sağlıktan tarıma, sanayiden turizme kadar çok güzel bir yelpazede lokomotif bir görev yürüten jeotermal kaynağın olduğunu, jeotermalden daha iyi, daha uzun süreli nasıl istifade edebiliriz, sürdürülebilir neler anlamında neler yapabileceğimizi belirtti. Türkiye’nin eskiden olduğu gibi enerji açığının çok fazla kalmadığını, 2023 vizyonu ve 2071 gibi hedeflerimiz varsa sanayimizi ve insanımızı daha iyi seviyelere çekmek istiyorsak enerjiyi hem uzun vadeli sürdürülebilir kılmak ve kesintisiz sağlamak aynı zamanda bundan maksimum düzeyde istifade edebilmek için fiyatlandırmayı en alt düzeye çekmek zorunda olduğumuzu vurgulayarak, bunların her birini tetikleyen, birbirini destekleyen ve etkileyen unsurları el birliği ile stratejik planda yer alan Türkiye’nin öncelikli ARGE alanları içerisinde bulunan bu enerji paydasında çalışma grubumuzla rüzgârdan nükleere, güneşten doğalgaza, jeotermalden kömüre kadar tüm kaynaklarımızı multidisipliner bakışla hibrit enerji ile yeni biyoenerji kaynaklarıyla daha iyi daha verimli ve daha ucuz nasıl yapabileceğimizin peşinde olduklarını belirtmiştir.

24 Şubat 2020, Pazartesi 173 kez görüntülendi