Birimimiz Çocuk Gelişimi ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanlığı’nın koordinasyonluğu dahilinde, Çocuk Gelişimi Programı’mızın 2.sınıf Okul Öncesinde Oyun dersinin uygulaması kapsamında ve ders sorumlu akademik personeli olan Öğr. Grv.Ümmügülsüm ÜNLÜ’nün sorumluluğunda, toplumumuzun hassas yarası olan yetim ve/veya öksüz çocuklarımıza yönelik türetilen duyarlılık kapsamındaki sosyal sorumluluk projesi olarak, yetim ve/veya öksüzlük travması yaşamış İlçemizdeki/ Yöremizdeki ergenlik dönemine kadar çeşitli yaş ve sınıf aralığındaki yetim ve/veya öksüz çocuklarımızın katılımcılığında, Program’ımızdaki mevcut 90 (doksan) öğrenci potansiyelimizle, ilgili ders içeriğinde oluşturulmuş olan 5 (beş) ana türdeki yaklaşık 25 (yirmibeş) çocuk oyunun uygulamalı sunumları eşliğinde yetim ve/veya öksüz çocuklarımızın oyunun rahatlatıcılığında sahip çıkma temalı olarak planlanan ve  gelenekselleştirilmesi söz konusu olan Çocuk Oyunları Şenliği Organizasyonu’muz 31 Ekim 2018 Çarşamba tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Meslek Yüksekokulumuz yerleşkesinde muhtelif aktivite ile oyunlar eşliğinde planlanan organizasyona, İlçemiz muhtelif Sivil Toplum Kuruluşları ile İlçemiz Basın Mensuplarının desteklediği söz konusu olmuştur.

Organizayon kapsamında günümüz çocuklarının teknolojiden oyun ve oyuncaklarına dalan bakış açılarını geleneksel ve faydalı türdeki oyunlarına doğru dikkat çekmek amaçlı olarak gerçekleştirilmiştir. Son yıllarda dışarıda, sokakta yaşanan güvensiz olaylar sebebiyle çocuklarda internet, elektronik oyunlar kullanımını yaygınlaşmıştır. Sonucunda da grup, işbirliği, liderliği pekiştirici olan faydalı olan geleneksel oyunlardan uzaklaşılmaktadır. Organizasyonumuz çerçevesinde geleneksel oyunlar, grup işbirliği oyunları, rond oyunları, zeka-strateji oyunları görevlendirilen Programımız öğrencilerinin nezaretinde oynandı. Amacımız hayata bir eksikle başlayan, bu öğrencilere ilçede bir artılarının olabileceği, yanlarında büyüklerinin olduğunu göstermekti. Yetim ve öksüz çocuklarımız neşeli bir gün yaşarken, öğrencilerimiz de derslerini uygulamalı olarak yaparak yaşayarak pekiştirmiş oldu.

Organizasyonumuza İlçemizdeki/ Yöremiz dahilinde yetim ve/veya öksüzlük travması yaşamış olan  Çay İMKB Anadolu Lisesi, Çay Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çay Şehit Ahmet Şahin M.T.A.L., Çay Nene Hatun M.T.A.L., Çay Çok Programlı Anadolu Lisesi, Atatürk Ortaokulu, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, Çay İmam Hatip Ortaokulu, Çay Pazarağaç Ali Necip Altan Ortaokulu., Akkonak Şehit Gökhan Şengül Ortaokulu, Koçbeyli Ortaokulu, Kurtuluş İlkokulu, Vali Ahmet Özyurt İlkokulu, Akkonak Cumhuriyet İlkokulu, İnli İlkokulu ve Karamık İlkokulu’ndan idareci veya öğretmenleri nezaretinde katılımcı öğrencilerimiz mevcut olup, yapılan davetler gereği İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Zafer ÖZTAŞ, İlçemiz muhtelif Sivil Toplum Kuruluş Üyeleri ve Üniversitemiz Sosyoloji Kulubü’nden gözlemci katılımcılarımız etkinliğimize teşrif etmişlerdir.

 

01 Kasım 2018, Perşembe 541 kez görüntülendi