Geleceğin dili olan kodlama; Bilgisayar ve benzeri cihazlara ne yapacaklarını emretmek olup, bilişim araçlarıyla üretim becerisi olarak tanımlanmaktadır. Bilişim ile üretim günümüz bilişim dünyasının sahip olduğu donanımsal, yazılımsal ve tasarımsal bileşenleri kullanarak yeni ürün ve çözümleri kısaca inovasyonu gerektirmektedir.

Bilgisayar kodlama ve yazılım geliştirme eğitimleri özellikle son 15 yıldır gelişen yeni öğrenme platformları ve elektronik-robotik araçlar sayesinde anaokulundan itibaren öğretilebilir hale gelmiş olup, ortalama becerilerle mezun olarak iş arayacakların yapmayı planladığı işlerin önemli bir kısmı akıllı cihazlar ve yazılımlar tarafından yapıldığı da unutulmamalıdır.

Kodlama ile kişilerin sabırla, azimle ve hatalarından ders çıkararak çalışabilecekleri ve öğrenebilecekleri bir ortamın yaratılması sağlanabilirken, karşılaşılan problemin analiz edilmesi, işlem sırasını belirleme, stratejik planlama yaparak çözüme daha kolay ulaşabilme, analitik düşünme ve odaklanma becerileride geliştirilerek kişisel gelişim desteklenebilmektedir.

Bu kapsamda;

Meslek Yüksekokulumuz konferans salonunda, 27 Mart 2019 Çarşamba 15:30 başlangıç itibariyle katılımcılığını Afyonkarahisar Çay Şehit Ahmet Şahin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Sayın Ali ÜNLÜ’nün yaptığı Günümüz Trendlerinden, Robotik ve Kodlama Eğitimi temalı konferans gerçekleştirilmiştir.

Birimimiz Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hasan ORUNCAK, Elektrik ve Enerji Bölüm Başkan V. Dr. Öğr. Üyesi Ahmet DENİZ, Çocuk Gelişimi Programı Akademik Personellerinden Öğr. Gör. Ümmügülsüm ÜNLÜ’nün nezaretinde ve Birimimiz muhtelif Program öğrencilerinin yoğun katılımı eşliğinde gerçekleştirilen konferansta katılımcımız Sayın Ali ÜNLÜ; Kodlama ile çocuğa analitik düşünme öğretebilmek için 1.aşamada okul öncesi (bilgisayarsız kodlama) analitik düşünmenin,  2. aşamada blok kodlamanın, 3.aşamada çelişkilerin bir programlama dili ile yazılmaya başlanması ve 4. aşamada yapay beyinli robotların yapılabilirliliği ile tamamen hakimiyetin söz konusu bulunduğunu, böylece çocuğun karşısına çıkacak problemleri çözebileceğini ve önüne konulan problemin bir sonraki aşamasına geçilebilmesini örnekleri ile tanımladı. Önde gelen kodlama firmalarının uygulamaları hakkında bilgi sunumları gerçekleştirildi. Kodlamayı öğrenen kişilerin iki aşamada matematiği öğrenme zorunluluğunda bulunup, bunu öğrendikten sonra çeşitli derslere de entegre edilebileceğini belirtti. Günümüzde her üç çocuktan birinin konuşmayı öğrenmeden önce bilgisayar, tablet gibi cihazları kullanmayı öğrendiğini fakat bu kötü başlangıcın sonrasında sıkıntılar yaşandığını belirtti.

Katılımcımız Sayın Ali ÜNLÜ, etkinliğin ikinci etabında basit ve temel kodlama ile muhtelif robotik uygulamaları gerçekleştirip, devamında en iyi yazılımların iki yıllık meslek yüksekokulu bilgisayar bölümünden mezun olan kişilerce gerçekleştirilen yazılmalar olduğunu belirtti.

Gerçekleştirilen organizasyon nedeni ile yüksek bir öğrenci memnuniyetimiz olmakla birlikte, etkinlik sonrasında katılımları ve göstermiş olduğu ufuk gereği ile Birimimizi temsilen Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet DENİZ tarafından katılımcımız Sayın Ali ÜNLÜ’ye teşekkür adına organizasyon afişi ve teşekkür yazısı takdimi sonrasında, günün anısına hatıra resimleri çekimleri ile organizasyon nihayetlendirilmiştir.

 

 

 

28 Mart 2019, Perşembe 490 kez görüntülendi