Meslek Yüksekokulumuz koordinatörlüğünde ve Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Akademik personellerinden Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet KAHRAMAN’ın katılımcılığında, 26.12.2019 Perşembe tarihinde saat 11.00 başlangıç itibariyle konferans salonumuzda Dijital Algı Yönetimi temalı konferans gerçekleştirilmiştir.

Konferansa Birimimiz İta Amiri Prof. Dr. Hüseyin KOÇAK, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hasan ORUNCAK, Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet DENİZ, Muhasebe ve Vergi Bölüm Başkan V. Öğr. Gör. Erdoğan ÖZGÜR, Otomotiv Teknolojisi Programı Akademik Personellerinden Öğr. Gör. Ahmet Nazim TUNUR, Elektrik Programı Akademik Personellerinden Öğr. Gör. Halil UYGUN, Kimya Teknolojisi Programı Akademik Personellerinden Öğr. Gör. Muhammet UYGUN, Çocuk Gelişimi Programı Akademik Personellerinden Öğr. Gör. Mehmet Enes SAĞAR ile Öğr. Gör. Ümmügülsüm ÜNLÜ ve devamında Çay KYK Yurt Müdiresi Emine ELMAS eşliğindeki Birimimiz muhtelif Programlarından yoğun bir öğrenci topluluğumuz katılımda bulunmuştur.

Konferans katılımcımız Dr. Öğr. Üyesi Mehmet KAHRAMAN etkinlik dahilindeki yaptığı konuşmasında; Yönetim kelimesinin günlük hayatta çok sık kullandığımız kelimelerden bir tanesi olmasına rağmen algı ile ilgili genel bir görüşümüzün bulunmadığını belirterek başladığı konuşmasında, dijital kelimesinin günümüzde popüler bir kelime olup, devamında plan yapmamanın başarısızlığı planlamak olduğunu vurgulayıp, işlerin planlandığı gibi sonuçlanamayacağını da kabullenmemiz gerekliliğini gösterdi. Bu kapsamda algı ve algı temalı muhtelif hikayelerle bizlerin çevrimizi nasıl algıladığını, algı yönetiminin bizlerin ürettiği bir kavram değil ABD Genel Kurmayının ürettiği bir kavram olduğunu belirtti. Bizlerin beş duyu organına sahip bulunmakla birlikte birçok bilim adamının beş duyu ile sınırlı görüş bildirmediğini içlerinde öğrenmenin, algının devamında görsel algının da söz konusu bulunup, beş duyumuzla yaptıklarımızın bizleri bazen yanıltabildiğini, değiştirilebilir durum söz konusu ise yönetilebilirliğin geçerli olduğunu bunun da olumsuz bir kavram olan algı yönetimi ile insanın algılamasının manipüle edilebildiğini tanımladı.

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet KAHRAMAN konuşmasının devamında, dünyanın merkezinde insanının kendisinin bulunduğunu bunu da algısı ile şekillendirebildiğini, olaylara tek noktadan değil at gözü gibi çok yönden bakılması gerektiğini, günümüzün gerekliliğinde dijital çağı sosyolojik sağlık ve teknik gibi çok yönlü ele alma gerekliliğini, sosyal medyanın çıkış nedeninin anlaşılabilir olmakla birlikte Türklerin sosyalleşmeye ihtiyacının bulunmadığını, bunun da nedeninin kültürümüzde ve etken olarak dinimizde bir kişi selam vermediyse selam verene kadar konuşmasını dinlemeyin düsturunun söz konusu olduğunu belirtip devamında paranoyak, dib bag, bit data, data, information, hikmet, tutum terimlerinin içlerini doldurarak açıkladı.

Katılımcımız aynı zamanda TÜBİTAK Bilim Toplum Programları (BİTO) Danışma ve Denetleme Kurulu (DDK) Üyesi olması nedeni ile sair proje ve muhtelif uygulamaları kapsamında bilgi sunumunda bulunmuştur.

Etkinlik sonrasında katılımları nedeni ile Dr. Öğr. Üyesi Mehmet KAHRAMAN’a Meslek Yüksekokulumuz İta Amiri Prof. Dr. Hüseyin KOÇAK tarafından organizasyon afişi, teşekkür yazısı ve öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilen el imalatı ürün takdimlerinin sonrasında günün anısına hatıra resimleri çekimleri ile nihayetlendirilmiştir.

Katılımcımız Sayın Dr. Öğr. Üyesi Mehmet KAHRAMAN’a teşekkürlerimizle…

    

 

30 Aralık 2019, Pazartesi 256 kez görüntülendi