Yeşilay Haftası nedeni ile Birim’imiz ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Afyonkarahisar Yeşilay Derneği’nin organizasyonluğunda, 07 Mart 2017-Salı tarihinde saat 14.00’de Konferans Salonu’muzda Afyonkarahisar Yeşilay Derneği’nin kurucularından sayın Ahmet YEŞİLAY’ın katılımcılığında Yeşilay Haftası’nda Ahmet YEŞİLAY İle Gençlerle Söyleşi temalı etkinlik gerçekleştirildi.

İl’imizin önde gelen saygın ailelerinden YEŞİLAY’ların muhterem büyükleri olan katılımcımız sayın Ahmet YEŞİLAY; 1929 yılı Afyonkarahisar İli Sinanpaşa İlçesi Ahmetpaşa Kasabası doğumlu olup, Ahmetpaşa İlkokulu’nu bitirdikten sonra Afyonkarahisar merkezde askerlik çağına kadar demirci çırağı olarak çalıştı. 1951 yılında tamamladığı askerliği sonrasında girdiği işle birlikte 1972 yılında ilk arabasını aldığında sigarayla mücadeleside başladı. YEŞİLAY sigara ve içki hakkındaki kısa yazıları arabasına yazdırarak bir süre gönüllü ve gezici mücadele görevi yaptı. Uzun yıllar şoförlük yaparak geçimini sağlarken bu sırada sigaraya olan düşmanlığını bırakmadı. Gezici mücadeleye ek olarak Afyonkarahisar’ın merkez noktalarına kendi bütçesinden hazırlattığı sigara karşıtı afişleri astı. Bu dönemden sonra Yeşilay Ahmet olarak tanınırlılığı ile birlikte AĞILGAT olan soyadını 1999 yılında YEŞİLAY olarak değiştirdi. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezi’ni sık-sık ziyaret ederek etkin mücadele yöntemlerini öğrenen YEŞİLAY her yıl dini ve milli bayramlarda, düğünler ve özel günlerde hazırlattığı el broşürlerini dağıttı. Yeşilay Cemiyeti’nin kentte tanınması için çalışmalar yapan Ahmet YEŞİLAY, bu çalışmayı daha da ilerleterek Yeşilay Cemiyeti Afyonkarahisar Şubesi’nin İl’imize kazandırılmasında öncü oldu. 2014 YEŞİLAY’IN ENLERİ ödül töreninde TÜRKİYE’NİN EN YEŞİLAYCI VATANDAŞI unvanına layık görülen Ahmet YEŞİLAY, ödülünü Sayın hanım efendi Emine ERDOĞAN’ın elinden aldı. Ahmet YEŞİLAY, şu an 88 yaşında olmasına rağmen hala mücadelesine etkin bir şekilde devam etmektedir.

Yeşilay Derneği’nin faaliyetleri kapsamında sigara, içki ve madde bağımlılığı gibi sair konularda toplumumuzu bilinçlendirmeye yönelik faaliyetler kapsamında konferans salonumuzda gerçekleştirilen Yeşilay Haftası’nda Ahmet YEŞİLAY İle Gençlerle Söyleşi Organizasyon’una katılımcımız sayın Ahmet YEŞİLAY’ın refaketçileri Elif YEŞİLAY,  İl’imiz Basın organlarından Karahisar TV yetkilileri, Birim’imizi temsilen Müdür’ümüz Doç. Dr. Hüseyin KOÇAK, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hasan ORUNCAK, Elektrik ve Enerji Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet DENİZ, Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölüm başkan V. Öğr. Gör. Dr. Ahmet BÜYÜKBEN, Çocuk Bakım ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkan V. Öğr. Gör. Veysel ÖZKAN, Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkan V. Öğr. Gör. Onur KAFADAR, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölüm Başkan V. Erdoğan ÖZGÜR, Otomotiv Teknolojisi Programı Akademik Personeli Öğr. Gör. Ahmet Nazim TUNUR, Çocuk Gelişimi Programı Akademik Personelleri’nden Öğr. Gör. Mehmet Enes SAĞAR ile Öğr. Gör. Ümmügülsüm ÜNLÜ eşliğinde Birim’imiz muhtelif Programları’ndaki yoğun bir öğrenci topluluğumuz katılım sağlamıştır.

Program Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin tanıtım filmi, Cemiyet’in geçmişten günümüze yaptığı önemli çalışmalarının tanıtımları ardından Yeşilay genel müdürü ve T.B.M. (Türkiye Bağımlılık Mücadele Eğitim Programı ) bilim kurulu üyesi Sayın Savaş Yılmaz’ın konu ile ilgili önemli sorulara açıklamalarının ardından, sigaranın zararları üzerine yapılmış istatistik çalışmaları ve çeşitli görsel deneyler izletilmiştir.          

Organizasyon katılımcımız sayın Ahmet YEŞİLAY’ın özgeçmiş sunumlarının ardından, sahneye davet edilmesi ile başlatılmış olup, devamında YEŞİLAY yaptığı konuşmasında; sigara bağımlılığı ile ilgili yaşanmışlıklarını samimi duygular eşliğinde örneklerle aktardıktan sonra, okuduğu şiirle bol alkış alıp, teşekkürlerle konuşmasını bitirdi.

Etkinlik sonrasında katılımları ve göstermiş olduğu duyarlılık gereği Birim’imizi temsilen M.Y.O. Müdürü Doç. Dr. Hüseyin KOÇAK tarafından katılımcımız sayın Ahmet YEŞİLAY’a teşekkür adına Organizasyon afişi ve teşekkür yazısı takdimi sonrasında, günün anısına hatıra resimleri çekimleri ve devamında katılımcımız sayın Ahmet YEŞİLAY’ın Birim’imize hibe ettiği sigaranın zararlarını gösteren 3 adet ayaklı levhanın Yerleşke’nin muhtelif noktalarına dikimi ile Organizasyon nihayetlendirilmiştir.

Organizasyona katılım gösteren İl’imiz Basın organlarından Karahisar TV yetkilileri ile katılımları dahilinde Birim’imiz öğrencilerini bilinçlendirme adına hibesinde bulunduğu ve öğrenci kantini başta olmak üzere Yerleşke dahilinde muhtelif noktalarda teşhiri gerçekleştirilen uyarıcı afiş ve görseller ile etkinlik sonrasında katılımcılara dağıtımı gerçekleştirilen T.B.M.’nin (Yeşilay Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı) Sigaradan uzak dur, Yeşilcan’la temiz hava, teknolojiye bağımlı yaşama ve bağımlılıkla mücadele için anne-baba rehberi başta olmak üzere Yeşilay temalı bileklik, rozet ve sigarayı bırakma başlangıcındakilere kolaylık sağlaması amacı ile dağıtılan leblebi ikramları nedeni ile tekraren sayın Ahmet YEŞİLAY’a teşekkürlerimizle…

 

 

08 Mart 2017, Çarşamba 588 kez görüntülendi