Birim’imiz Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanlığı’nca planlanan Çocuk İhmal ve İstismarı konulu konferans, 3 Aralık 2015 Perşembe günü gerçekleştirildi.

Konferansa konuşmacı olarak Afyonkarahisar Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gönül AR GÜNGÖR, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’nden Polis Memuru Aydın SARI ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Afyonkarahisar Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı Arslan YALÇIN katıldı.

 Katılımcılar konuşmalarında İhmal ve İstismar’ın tanımı ve türlerini, çocukların hangi durumlarda ihmal ve istismara uğradığını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ve Emniyet Müdürlüğü’nün bu alanda yaptığı çalışmaları, çocuğu istismara uğramış ailenin neler yapabileceğini, bu tür durumlarda ailelerin ve çocukların hakları üzerinde örneklerle durdular.

 Konferansa  Çay İlçe Emniyet Müdürü , Çay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet CARFİ, Çay İlçe Emniyet Amiri'in eşliğinde Çay İlçe Emniyet Amirliği’nde görevli polis memurları, İlçe’miz Kuruluş İlkokulu Anasınıfı Öğretmenleri Havva KURTAR, Tuğba ERMEYDAN ŞENEN ve Şehit Cengiz Karataş İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Hatice AYDEMİR ile birlikte AKÜ Çay MYO Akademik Personelleri’nden Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hasan ORUNCAK, Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet DENİZ, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkan Vekili Öğr. Gör. Veysel ÖZKAN ve Öğr. Gör. Mehmet Enes SAĞAR’ın katılımları ile birlikte gerçekleştirilen organizasyon sonrası katılımcılarımıza teşekkür yazısı ve organizasyonun afişleri takdim edilmiştir.

 

e15(5)1e15(5)7e15(5)6 e15(5)3e15(5)10e15(5)4e15(5)9

05 Aralık 2015, Cumartesi 370 kez görüntülendi