AFYONKARAHİSAR İŞKUR İLMÜDÜRLÜĞÜ’NCE ORGANİZE EDİLEN, MESLEKİ TANITIM GÜNLERİ ETKİNLİĞİ’NİN 2. GÜNÜNEKATILIM


Birim’imize yapılan bilgilendirme ve yazılı talep gereği, Afyonkarahisar İŞKUR İl Müdürlüğü’nce 09-11/12/2015 tarih aralıkları dahilinde planlanıp, 10/12/2015 tarihinde Afyonkarahisar Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen Mesleki Tanıtım Günleri Etkinliği’nin 2. gününe; Meslek seçimi, üniversite eğitimi ve yaşantısı, teknik statüde ön lisans eğitimi, Akademisyen’lik ve üniversite yaşantısında gençlere yönelik sosyal etkinlikler kapsamında bilgilendirme ve eğitim çalışması yapılması amacı ile Birim’imizce görevlendirilen Akademik Personeller ve öğrencilerimiz eşliğinde katılım gerçekleştirilmiştir.

Afyonkarahisar İŞKUR İl Müdürlüğü’nce organize edilip, 10/12/2015 tarihinde Afyonkarahisar Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen Mesleki Tanıtım Günleri Etkinliği’nin 2. gününde açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman TEZGİDEN; MEB-İŞKUR ortaklığında yapılan Mesleki Tanıtım Günleri Etkinliği’nin 2. günü toplantısının okul öğrencilerine faydalı olması temennisinde bulunup, sektöre ve yüksek öğrenime hazırlanma adına her fırsatın değerlendirileceğini belirttikten sonra, istihdam adına mesleki çalışmaları ve faaliyetlerinin tanıtıldığı İŞKUR videosu izlenmiştir.

İŞKUR İl Müdürü Vekili Yılmaz AKAR yaptığı konuşmasında; 11. ve 12. sınıf öğrencileri başta olmak üzere tüm iş arayanlar için organize edilen etkinlik kapsamında meslek seçiminin insan yaşamındaki önemini vurgulayıp, doğru meslek seçilmesini, meslek seçiminde gerçekçiliğinin önemi açısından meslekleri ve işverenlerin tanınması gerekliliğini belirtmiştir. Konuşmasının devamında sunulan bu faaliyetle İŞKUR ve meslek danışmanlığı yelpazesine yeni bir dilim eklendiğini belirterek, tüm katılımcılara hitaben doğru meslek seçilmesi temennisinde bulundu.

Programın 1. adımında etkinliğin 1. katılımcısı olup, Üniversite’miz adına görevlendirilen Birim’imiz Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet DENİZ yaptığı konuşmasında; Organizasyonun faydasına değindikten sonra teknisyen, tekniker ve mühendislik kavramlarını tanımlayıp YGS, Sınavsız Geçiş, LYS, DGS, KPSS ve ALES kapsamında meslek liselilerin konumlarını değerlendirerek, mühendislik alt bilim dallarının tanımını yapmıştır.

Programın 1. adımında etkinliğin 2.katılımcısı olup, Üniversite’miz adına görevlendirilen Birim’imiz Elektrik ve Enerji Bölümü’nden Öğr. Grv. Süleyman YALVAÇ yaptığı konuşmasında; Eğitim camiasında yeni olmasıyla birlikte sanayi tecrübesinin bulunduğunu ve temelde bu kapsamda deneyimlerini aktaracağını belirtip, lisans eğitimi süresince DGS kapsamında giriş yapanlarla ilgili ve özel sektörde tek başına ya da grup olarak yaşanmışlıklarını aktardı.

Birim’imiz Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet DENİZ tanıtım videosu eşliğinde yaptığı 2. oturum konuşmasında; Mühendislik ünvanının önemini vurgulayarak, DGS üzerinde geniş tanımlamalar yapmıştır.

Programın 2. adımında etkinliğin 3. katılımcısı olan  AFJET A.Ş.’den Mak. Müh. Mustafa SEÇKİN ise; Tanıtım programını organize eden Birim’lere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, öğrencilerin bu gibi etkinliklerin önemini bilmeleri gerekliliğini ve  hayatta bir adım öne çıkabilme adına endüstri meslek lisesinin önemini vurgulayıp, bölgesel ısınma adına Türkiye’nin önde gelen firmalarından biri olan AFJET A.Ş.’nin mühendisi olarak makine mühendisliğinin endüstrideki önemi ile yöneticilik vasfı üzerinde durdu. Doğalgaza göre %56 ekonomi sağlayan ve ülkemizin doğal kaynağı olarak kabul edilen jeotermal potansiyel ile ilgili soru-cevap olarak konuşmasına devam etti.

Etkinlikte Birim’imiz bünyesinde kurulup, faaliyet gösteren Prototip Motorlu Araçlar Kulübü’nce dağıtımı yapılan broşür ve promosyon malzemeleri ilgili okul öğrencilerince büyük beğeni kazanırken, görevlendirilen öğrencilerimizin Birim’imizin muhtelif organizasyon ve projelerinin tanıtımı adına yaptıkları stand etkinliğide organizasyonda ilgi uyandırmıştır.

Afyonkarahisar İŞKUR İl Müdürlüğü’nce 10/12/2015 tarihinde Afyonkarahisar Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen Mesleki Tanıtım Günleri Etkinliği’nin 2. günü, günün anısına hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu.

 
 
15 Aralık 2015, Salı 189 kez görüntülendi