Meslek Yüksek Okulu’muz Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanlığı koordinasyonluğunda, Çocuk Gelişimi Programı müfredatı 1.sınıf dersi olan Otizmli Çocuklar ve Eğitimi dersi uygulaması kapsamında, 18.05.2016- Çarşamba 14:00’de Konferans Salonu’muzda A.K.Ü. Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü, Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Selim PULLU’nun katılımcılığını yapacağı Otizmde Farkındalık ve Son Gelişmeler temalı konferans gerçekleştirilecektir.

Konferansçımız Yrd. Doç. Dr. Selim PULLU; 2013 yılında otizm terapisi ve eğitimi için yurt dışına gitmiş, bu sürede pek çok seminer, proje ve sosyal sorumluluk faaliyetlerinde yer almış ve otizm ile ilgili belgesel çalışmaların editörlüğünde bulunmuş olup, tüm bu faaliyetlerin sonucunda Avustralya Otizm Federasyonu tarafından 2016 Yılın Otizmli Baba’sı ödülüne layık görülmüş olup, bu ödülü alan ilk Türk’tür.

Konferansta Otizm’in tanımı, belirtileri, tanı konması hususları irdelenecek olup, etkinlik İlçe’miz muhtelif Eğitim Birim’leri/öğrencileri ve halkımızın katılımına açık olacak şekilde tertiplenmiştir. 

17 Mayıs 2016, Salı 71 kez görüntülendi