Meslek Yüksekokulu’muz Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanlığı’nın koordinatörlüğü ile 20 Aralık 2016 Salı tarihi 09:00-13:00 aralığında, Çocuk Gelişimi Programı’mız 2. sınıf Okul Öncesinde Oyun ve 1. sınıf Çocuk ve Yaratıcılık dersinin uygulaması dahilinde ve Sosyal Sorumluluk kapsamında olmak üzere Bolvadin İlçe’si Şehit Teğmen Muzaffer Gümüş Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu)’nde eğitim gören anasınıfı-23 yaş aralığındaki down sendromlu, spastik ve otistik engelli öğrencilerimizin/çocuklarımızın aktif katılımları dahilinde organizasyon planlanmaktadır.

Organizasyon kapsamında Meslek Yüksekokulu’muz Akademik Personelleri’nden Öğr.Grv.Ümmügülsüm ÜNLÜ ve Öğr.Grv.Mehmet Enes SAĞAR’ın denetim ve gözetiminde görevlendirilecek 60 (Altmış) kişilik öğrenci grubumuzun, ilgili Merkez’in engelli öğrencilerinin katılımları dahilinde muhtelif oyun sergilenmesi ile yaratıcılığı teşvik eden mataryel ve sanat etkinliklerinin uygulamaları gerçekleştirilecektir.

Organizasyondaki amaç engellilere göre oyun türlerini yerinde tecrübe etmek, Meslek Yüksekokulu’muz ilgili Program öğrencilerimizin mesleki yaşamlarında da karşılaşacakları kaynaştırma ve özel eğitim öğrencileri/sınıfları ile ilgili ön bilgi ve deneyim sahibi olmasını sağlamaktır.

 Bu kapsamda ilgili Merkez’in eğitimcilerinin en yeni metod ve tekniklerden etkilenmeleri ve gereğindeki faydalanma  imkanları dahilinde uygulamalardaki işbirliği ve etkileşimle amaçlanan işlevsel sonuçlara erişmek mümkün olabilecektir.

Organizasyon’un gerçekleştirilmesi adına Bolvadin Kaymakamlığı nezdinde izin başvurusu yapılmıştır.

 

                                                                    AKÜ Çay M.Y.O. Müdürlüğü

 

13 Aralık 2016, Salı 108 kez görüntülendi