Birim’imiz Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanlığı’nın koordinatörlüğü ile 20 Aralık 2016 Salı tarihinde ve sosyal sorumluluk projesi kapsamında planlanıp, Birim’imiz  Akademik Personelleri’nden Öğr.Grv.Ümmügülsüm ÜNLÜ’nün sorumluluğunda bulunan Çocuk Gelişimi Programı’mız 2. sınıf Okul Öncesinde Oyun ve 1. sınıf Çocuk ve Yaratıcılık derslerinin uygulaması dahilinde olmak üzere, seçilmiş yararlı uygulamaların yaparak-yaşayarak ilkesi ile Bolvadin İlçe’si Şehit Teğmen Muzaffer Gümüş Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu)’nde hayata geçirilip, Merkez’de eğitim gören anasınıfı-23 yaş aralığındaki down sendromlu, spastik ve otistik engelli öğrencilerimizin/çocuklarımızın aktif katılımları dahilindeki organizasyon gerçekleştirilmiştir.

Organizasyon kapsamında Birim’imiz Akademik Personelleri’nden Öğr. Grv. Ümmügülsüm ÜNLÜ ve Öğr. Grv. Mehmet Enes SAĞAR’ın denetim ve gözetimi ile birlikte Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkan V. Öğr. Gör. Veysek ÖZKAN’ın katılımları dahilinde görevlendirilen 60 (Altmış) kişilik öğrenci grubumuzun, ilgili Merkez’in engelli öğrencilerinin katılımları eşliğinde muhtelif oyun sergilenmesi ile yaratıcılığı teşvik eden materyal ve sanat etkinlikleri uygulamalarının organizasyon kapsamında gerçekleştirilmesi amaçlanmış olup, Merkez Müdürü Rüştü ÇİLKAYA ve Müdür Yardımcısı Tuğba SÖNMEZ başta olmak üzere gerçekleştirilen sıcak karşılamanın ardından, bu kapsamda öğrencilerimizin hazırladığı broşürlerin dağıtımı gerçekleştirilip, konferans salonunda Merkez hakkında sinevizyon ve ilgili mesleki bilgilendirmeler yapılıp, sonrasında örnek bir uygulama birimi olan uygulama iş atölyesi tanıtımı yapılmıştır.

Organizasyondaki amaç engellilere göre oyun türlerini yerinde tecrübe etmek, Birim’imiz ilgili Program öğrencilerimizin mesleki yaşamlarında da karşılaşacakları kaynaştırma ve özel eğitim öğrencileri/sınıfları ile ilgili ön bilgi ve deneyim sahibi olmasını sağlamak olup, Merkez’in her sınıfında etkinliklerini sunma fırsatını bulan öğrencilerimiz engel türlerine göre Oyun ve Sanat Eğitimi hakkında bilgi sahibi olarak memnuniyet ve teşekkürlerini ifade etmişlerdir.

 Eğitim Kurumları’nın temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi ile toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi amacı ile başlatılmış olan Beyaz Bayrak uygulamasına hak kazanan Merkez aynı zamanda M.E.B. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen I. Özel Eğitim Materyal ve Etkinlik yarışmasında teşekkür belgesi almış bulunmakta olup, öğrencilerinin hayata hazırlanması noktasında el sanatlarındaki becerilerinin gelişmesine yönelik faaliyetleri kapsamında Türkiye’de bir ilk olarak nikah şekeri, sabun buketleri, kanaviçi, kolye, galoş gibi üretimler gerçekleştirilerek başta Bolvadin İlçesi’ndeki ana okulları ve beyaz eşya servisleri aracılığıyla İlçe’ye sunulmasıyla toplumun üreten bir parçası olunma duygusunu hissettirme adına faaliyetleri olan ilgili Merkez’in eğitimcilerinin en yeni metod ve tekniklerden etkilenmeleri ve gereğindeki faydalanma  imkanları dahilinde uygulamalardaki işbirliği ve etkileşimle amaçlanan işlevsel sonuçlara erişim kolaylıkla mümkün olmuştur.

Organizasyon’un gerçekleştirilmesindeki izin gereği Bolvadin Kaymakamlığı’na ve Bolvadin İlçe’si Şehit Teğmen Muzaffer Gümüş Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) eğitim personelleri nezdinde Merkez’in Müdürü Sayın Rüştü ÇİLKAYA’ya teşekkürlerimizle…

 

 

21 Aralık 2016, Çarşamba 372 kez görüntülendi