Birim’imiz ile AGİT-Anadolu Genç İnovasyon Derneği’nin birlikte koordinasyonluğunda ve hazırlanan afişinde (programı) tanıtımı yapıldığı gibi, Anadolu Genç İnovasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi ÖZTAYLAN ve Zafer Teknopark Proje Uzmanı Hasan Basri  İPEK’in katılımcılığında, 20 Aralık 2017 tarihinde Konferans Salonu’muzda “İnovasyon ve Girişimcilik Yönetimi ile Anadolu’da İnovasyon” ana temalı konferans gerçekleştirilmiştir.

Konferansa Birim’imiz Müdür Yardımcısı Öğr. Grv. Hasan ORUNCAK, Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr.  Ahmet DENİZ, Çocuk Gelişimi Programı Akademik Personelleri’nden Öğr. Grv. Mehmet Enes SAĞAR, Öğr. Grv. Ümmügülsüm ÜNLÜ, Otomotiv Teknolojisi Programı Akademik Personelleri’nden Öğr. Grv. Ahmet Nazım TUNUR’un eşliği ile birlikte muhtelif Program öğrencilerimizden oluşan yoğun katılım gerçekleştirilmiş olup, Çay Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Salih KAYGISIZ’ın da teşrifleri başta Konferans katılımcılarımız olmak üzere öğrencilerimiz tarafından ilgi ile karşılanmıştır.

Konferans katılımcılarımızdan Zafer Teknopark Proje Uzmanı Hasan Basri  İPEK konuşmasının başlangıcında kendisini tanıttıktan sonra; İnovasyonun tanımını yaparak, büyük fikirlerden değil çok küçük fikirlerden türeyebildiğini, yaratıcılığın gerekliliğini belirtip yeni hizmet ve ürün sunumu kadar pazarlamanın gerekliliğinin önemini vurgulamıştır. İnovasyonun içinde yenilik, yenilikçilik, ekonomik ve sosyal amaçlı değişiklik olması nedeni ile Türk Dil Kurumu tarafından yenileşim olarak tanımlandığını irdeledikten sonra, Hz. Mevlana ile İnovasyonun ilişkisini vurgulayarak, İnovasyonun temellerinin Avrupa’da değil Ülkemiz’de atıldığını örneklerle betimlemiştir. İnovasyonun ortaya çıkma süreçlerini kahve yerine 3’ü bir aradaki ürün ile örnekleyip, İnovasyonun en önemli parçasının patent olduğunu belirterek, çeşitli ürünlerdeki görselleri kullanarak katma değer yaratma amacı ile uygulanan süreçlerini vurgulayıp, her ürünün bir yaşam döngüsü olduğunu ve bir süre sonra mutlaka inovasyona ihtiyaç duyulduğunu, bunun karşılanamadığında talep oranının dikkat çekici değerde düşeceğini, bu yüzden kara düzen ve yeniliksiz yaklaşımların sorunlara yol açacağını vurgulamıştır. Tüm bu anlatımlarının paralelinde Survıvor örneği ile satılık macera, sevgililer günü ile anneler günü örnekleri ile sevgi piyasası, satış uzmanlığı örneği ile ikna piyasası, huzur evleri ve barınaklar örnekleri ile şevkat piyasası ilintilerini kurarak, önümüzdeki 5 yıl içinde gelişim gösterebilecek meslek grupları olarak Sosyal Medya Uzmanlığı, Organ İmalatçısı, Dikey Çiftçi ve Siber Polisi göstermiştir. Teşekkür sunumundan sonra sözü diğer katılımcımız Anadolu Genç İnovasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi ÖZTAYLAN’a bırakmasından sonra, katılımcımız Anadolu Genç İnovasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi ÖZTAYLAN konuşmasının başlangıcında kendisini tanıttıktan sonra; Övünerek İnovasyonun Ülkemiz’de ilk kez İl’imizde ve Üniversite’mizde ele alındığını vurgulayarak, Üniversite’mizdeki muhtelif İnovasyon çalışmaları hakkında bilgiler sunmuş devamında ilgili kısa film  gösterimi gerçekleştirilmiştir.

İlçe’miz muhtelif öğrenci ve Halkı’nın katılımına açık olarak tertiplenen konferansa katılımları nedeni ile Birim’imiz adına İlçe’miz Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Salih KAYGISIZ tarafından Anadolu Genç İnovasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi ÖZTAYLAN ve Zafer Teknopark Proje Uzmanı Hasan Basri  İPEK’e teşekkür belgesi ve konferansın afişinin takdiminin sonrasında, günün anısına katılımcılarımızla birlikte fotoğraf çekimi gerçekleştirilmiştir.

Konferans katılımcılarımız Anadolu Genç İnovasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi ÖZTAYLAN ve Zafer Teknopark Proje Uzmanı Hasan Basri  İPEK etkinlik sonrasındaki görüşmelerde, Birim’imiz Prototip Motorlu Araçlar Öğrenci Kulübümüz’ün (PMAK) Mayıs ayında gerçekleştirmeyi planladığı Geleneksel Motorlu Araçlar Şenliği’ne destekçilik taahhüdünde bulunmaları günün anlamlı diğer bir olayı olmuştur. Konferansımıza teşrif eden İlçe’miz Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Salih KAYGISIZ konferansın İlçe’miz çapında ve daha geniş kapsamda olması temennisinde bulunmuştur.

Konferansın bitimi sonrasında 2-3 Aralık 2017 tarihlerinde ve Üniversite’miz Girişimcilik Topluluğu tarafından gerçekleştirilip, İsmet TOPALOĞLU tarafından verilen diksiyon konulu eğitime katılmaları sonrasındaki sertifika dağıtımları gerçekleştirilmiştir.

 

01    

22 Aralık 2017, Cuma 270 kez görüntülendi