Bolluğu, bereketi ve baharı müjdeleyen Nevruz Bayramı kutlamaları için, 19 Mart 2019 tarihinde Yerleşkemiz dahilinde sunulan afişinde ve programında belirtildiği üzere organizasyon gerçekleştirildi. Nevruz baharın yeniden canlanmasıyla başlayan doğanın insanlara sunduğu bolluk, bereket, sevgi, kardeşlik, paylaşım ve dostluk simgeleri olarak kabul edilmek ile birlikte 21 Mart’ta gece ve gündüz eşitlenerek bu eşitlik insanların din, dil, ırk ayrımı yapılmadan herkesin eşit olduğunu anlatarak 21 Mart’tan itibaren gündüzler uzayarak geceler kısalır. Bu coğrafik olayla, karanlıklar azalıp aydınlık günler insanlığın hizmetine sunulmaktadır.

Organizasyona Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hasan ORUNCAK, Yönetim Organizasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet DENİZ, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkan V. Öğr. Gör. Veysel ÖZKAN, Çocuk Gelişimi Programı Akademik Personellerinden Öğr. Gör. Mehmet Enes SAĞAR ve Öğr. Gör. Ümmügülsüm ÜNLÜ, Otomotiv Teknolojisi Programı Akademik Personellerinden Öğr. Gör. Ahmet N. TUNUR ve Meslek Yüksekokul Sekreteri Mehmet Emin DEMİRÖRS eşliğinde Birimimiz muhtelif Programlarındaki yoğun bir öğrenci topluluğumuz katılım sağlamıştır.

Baharı müjdeleyen Nevruz çiçeği, kar altından kuşandığı güzelliği ile toprağı uyandırırken umudun, birliğin ve kardeşliğin simgesi Nevruz Bayramı kutlamalarında Birimimiz muhtelif Program öğrencilerinin yoğun katılımı dahilinde Yerleşkemizde yakılan Nevruz ateşinin üstünden atlanarak baharın gelişini kutladık.

Etkinliğin devamında müzik ve çiğ köfte eşliğinde ateşten atlama, halat çekme,  çuval yarışı, kaşıkta yumurta taşıma, undan pinpon topu çıkarma, gözü kapalı su doldurma ve tornet yarışı gibi aktivitelere Birimimiz Akademik Personelleri eşliğinde katılım gösteren öğrencilerimiz, vize sınavları öncesinde hoş vakit geçirdiler.

Mazereti gereğindeki nazik bildirimleri dahilinde aramızda bulunamayan davetlilerimiz ile Organizasyonun Sponsorlarına teşekkürlerimizle…

22 Mart 2019, Cuma 330 kez görüntülendi