Geleceğin dili olan kodlama; Bilgisayar ve benzeri cihazlara ne yapacaklarını emretmek olup, bilişim araçlarıyla üretim becerisi olarak tanımlanmaktadır. Bilişim ile üretim günümüz bilişim dünyasının sahip olduğu donanımsal, yazılımsal ve tasarımsal bileşenleri kullanarak yeni ürün ve çözümleri kısaca inovasyonu gerektirmektedir.

Bilgisayar kodlama ve yazılım geliştirme eğitimleri özellikle son 15 yıldır gelişen yeni öğrenme platformları ve elektronik-robotik araçlar sayesinde anaokulundan itibaren öğretilebilir hale gelmiş olup, ortalama becerilerle mezun olarak iş arayacakların yapmayı planladığı işlerin önemli bir kısmı akıllı cihazlar ve yazılımlar tarafından yapıldığıda unutulmamalıdır.

Kodlama ile kişilerin sabırla, azimle ve hatalarından ders çıkararak çalışabilecekleri ve öğrenebilecekleri bir ortamın yaratılması sağlanabilirken, karşılaşılan problemin analiz edilmesi, işlem sırasını belirleme, stratejik planlama yaparak çözüme daha kolay ulaşabilme, analitik düşünme ve odaklanma becerileri de geliştirilerek kişisel gelişim desteklenebilmektedir.

Bu kapsamda;

Meslek Yüksekokulumuz konferans salonunda, 27 Mart 2019 Çarşamba 15:30 başlangıç itibariyle katılımcılığını Afyonkarahisar Çay Şehit Ahmet Şahin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Sayın Ali ÜNLÜ’nün yaptığı Günümüz Trendlerinden, Robotik ve Kodlama Eğitimi temalı konferans gerçekleştirilecektir.

Ekte afişi sunulan etkinlik Birimimiz muhtelif program öğrencileri ile birlikte İlçemiz muhtelif öğrenci ve Halkının katılımına açık olarak tertiplenecektir.

AKÜ Çay MYO Müdürlüğü

26 Mart 2019, Salı 112 kez görüntülendi