Diyanet İşleri Başkanlığımızın 81 ilde harekete geçirdiği ve ihtiyaç odaklı olarak Üniversitemizin Afyonkarahisar Valiliği İl Müftülüğü ile gerçekleştirdiği Eğitimde İşbirliği Protokolü gereği, 4-6 yaş aralığındaki çocuklara yönelik açılan Kur’an Kurslarında öğretici olarak görev yapmakta olan Kur’an kursu öğretici personellerinin mesleki bilgi ve becerilerini artırmak ile çocukların daha nitelikli ve kaliteli eğitim almalarını sağlamak amacıyla yapılan çalışmalar gereği ve ilgili protokol hükümleri çerçevesinde İl Müftülüğü’nün kurs öğreticilerine yönelik hizmet içi eğitim kapsamındaki Erken Çocuklukta Dini Gelişim ve Sınıf Yönetimi konularında seminer düzenlenmesi ve kurslarda çocuklarla birebir ilgilenmek, çocuk eğitimi ve gelişimi ile alakalı bilgi ve tecrübelerin paylaşılması amaçları dahilinde yapılan talep gereği, Afyonkarahisar İl Müftülüğü konferans salonu ile Miftah Kur’an Kursunda iki grup halinde 20-21.11.2019 Çarşamba ve Perşembe tarihlerinde ve farklı oturumlarda ilgili seminerler gerçekleştirilmiştir.

İl Müftüsü Sayın Şükrü KABUKÇU’nun açılış konuşmasıyla başlatılan seminerde görevlendirilmesi yapılan İl Müftülüğümüzün Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Hasan DEMİR, Murakıp Hatice ZEYBEK, Kur’an Kursu Öğreticisi Asiye ERSARI, VHKİ İbrahim ADIGÜZEL ile devamında Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğr. Üyesi Dr. Zehra ERŞAHİN ve Dr. Öğr. Üyesi Nevfel BOZ  ile Birimimiz Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Akademik personellerinden Öğr. Gör. Ümmügülsüm ÜNLÜ dönüşümlü olarak başta Erken Çocuklukta Dini Gelişim ve Sınıf Yönetimi Diyanet İşleri Başkanlığının 2019-2020 eğitim-öğretim yılı uygulama esasları temalı muhtelif sunumlarını gerçekleştirmişlerdir.

Birimimiz Akademik personellerinden Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Akademik personellerinden Öğr. Gör. Ümmügülsüm ÜNLÜ Miftah Kur’an Kursunda gerçekleştirilen 09.50 oturumunda Erken Çocuklukta Dini Gelişim, 11.15 oturumunda Çocuk Gruplarına Sınıf Yönetimi Etkin Yöntem ve Teknikler ve İl Müftülüğü konferans salonundaki 13.30 oturumunda tekraren Yetişkin Grubuna Sınıf Yönetimi Etkin Yöntem ve Teknikler hakkında katılımcılara bilgi aktarımında bulunmuştur.

Katılımcıların sorularının cevaplanması ile sonlandırılan etkinlik Afyonkarahisar Valiliği İl Müftülüğünün katılımcı personelleri başta olmak üzere, İl Müftülüğü yetkili personellerince büyük bir ilgi ve beğeni ile izlenmiştir.

Seminer organizasyonu öncesi ve organizasyon sürecindeki samimi destekleri ile yönlendirmeleri gereğince İl Müftüsü Sayın Şükrü KABUKÇU, İl Müftü Yardımcısı Sayın Sevdegül ÇEKİÇ, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Yıldız MUMYAKMAZ  başta olmak üzere İl Müftülüğü yetkili personellerine teşekkürlerimizle…

 

 

 

 

21 Kasım 2019, Perşembe 459 kez görüntülendi