Birimimiz Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanlığının koordinatörlüğü ile 03 Aralık- Dünya Engelliler Günü etkinliği kapsamında ve başta engelli annelerimize atfen, 28 Kasım 2019 Perşembe tarihinde Çocuk Gelişimi Programımızın 2. sınıf Girişimcilik-I, Okul Öncesinde Oyun ile 1.sınıf Çocuk ve Yaratıcılık dersinin uygulaması dahilinde ve sosyal sorumluluk kapsamındaki gönüllülük esasları gereğinde olmak üzere Bolvadin ilçesinde bulunan Şehit Teğmen Muzaffer Gümüş Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu)’nda eğitim gören anasınıfı-23 yaş aralığındaki özel gereksinimli olup down sendromlu, spastik ve otistik engelli çocuklarımızın aktif katılımları dahilindeki organizasyon gerçekleştirilmiştir.

Organizasyon kapsamında Birimimiz Çocuk Gelişimi Programı Akademik personellerinden Öğr. Gör. Mehmet Enes SAĞAR’ın denetim ve gözetiminde, Öğr. Gör. Ümmügülsüm ÜNLÜ’nün katılımıyla Programın N.Ö+İ.Ö’deki 36 (otuz altı) kişilik öğrenci grubumuz ilgili Merkez’in özel gereksinimli öğrencilerinin katılımları dahilinde pasta kesimi ile başlayan etkinliğin devamında, muhtelif oyun ile yaratıcılığı teşvik eden materyal ve sanat etkinlikleri dahilindeki boncuk dizme, örgü sepet yapımı, boyama  uygulamalarını gerçekleştirmişlerdir. Organizasyon Bolvadin Şehit Teğmen Muzaffer Gümüş Özel Eğitim İş Uygulama Merkez Müdür Yardımcısı Sayın Mustafa KUZU’nun sunumuyla sona ermiştir.

Planlanan organizasyondaki amaç özel gereksinimli öğrencilere göre oyun türlerini yerinde tecrübe etmek, Birimimiz Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin bilinçlendirilmesi kapsamında, mesleki yaşamlarında karşılaşacakları kaynaştırma ve özel eğitim sınıfları ile ilgili ön bilgi ve deneyim sahibi olmasını gerçekleştirmektir.

Bu kapsamda Bolvadin Şehit Teğmen Muzaffer Gümüş Eğitim İş Uygulama Merkezi eğitimcilerinin verdiği sunum ile en yeni metot ve tekniklerden etkilenmeleri ve gereğindeki faydalanma imkanları dahilinde uygulamalardaki işbirliği ve etkileşimle amaçlanan işlevsel sonuçlara erişmek planlanmıştır.

Samimi ilgilileri nedeni ile Bolvadin Şehit Teğmen Muzaffer Gümüş Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürlüğü yönetimi, ilgili tüm personelleri ve ulaşım konusunda göstermiş oldukları destek nedeni ile Çay Belediye Başkanlığına teşekkürlerimizle…

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29 Kasım 2019, Cuma 336 kez görüntülendi