Afyon İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Değerler Hareketi Projesi kapsamında Kasım ayı teması Sorumluluk ile ilgili olarak başlatılan Sıfır Atık, Sıfır Kayıp adlı sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde, Afyonkarahisar Naime Gevher Anaokulu’nunca 31 Kasım 2019 tarihinde Afyonkarahisar Park Afyon AVM’de gerçekleştirilen sergi ve defile etkinliğine Birimimiz temsilen Çocuk Gelişimi Programı Akademik personellerinden Öğr. Gör. Ümmügülsüm ÜNLÜ konuşmacı olarak katılmıştır.

Etkinlikte Afyonkarahisar İl Millî Eğitim Müdürü Metin YALÇIN, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları nezaretinde ve Naime Gevher Anaokulu Müdiresi Füsun KALAFAT eşliğindeki anaokulu görevlileri ile geniş bir halk kitlesi katılım göstermiştir.

Afyonkarahisar Naime Gevher Anaokulu öğrencilerinin atık malzemelerden elde edilen başta robot, çiçek ve prenses temalı ürünler ve kostümleri sergiledikleri defile öncesinde, etkinliğin açılış konuşmasını yapan Birimimiz Çocuk Gelişimi Programı Akademik personellerinden Öğr. Gör. Ümmügülsüm ÜNLÜ günün anlam ve önemi kapsamında; Ünlü bir heykeltıraşa sormuşlar… Bu taşlardan, kayalardan bu güzellikleri nasıl yapıyorsun? Zaten o güzellikler o kayaların içinde ben sadece fazlalıkları alıyorum… İşte bu bakışın deha düşüncenin adı analitik düşünce. Görüyoruz ki bugün buradaki miniklerimiz de atık malzemelerden aynı düşünce ile üretimler yapmışlar… Buradaki diğer önemli nokta ise Cumhurbaşkanlığımızın yürüttüğü Sıfır Atık Projesine biz akademisyenler olarak  geçen hafta başka bir şehirde  sadece bir parçası olan Atık Yağ ile ilgili sunum yaparken bu hafta bu şehirde bir anaokulu da bu projenin bir ucundan tutuyor… İste bu Milli Ruhtur!.. Adlarını taşıdıkları okulları Naime Gevher Hanım tarihte hayır ile yad edilmek isterdi… Ruhu şad olsun ki onun okulundakiler de hayr üzere çalışıyorlar… Onları yetiştiren eğitimcilerini okul idarecilerini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum temennisinde bulunmuştur.

Sıfır Atık, Sıfır Kayıp sloganıyla Afyonkarahisar Park Afyon AVM’de düzenlenen defilenin sonunda yine atık malzemelerden elde edilen ürünlerin görücüye çıktığı sergi Afyonkarahisar İl Millî Eğitim Müdürü Metin YALÇIN tarafından açılışı gerçekleştirildi. Sergide geri dönüşümden elde edilen birçok materyal dikkat çekti. Gün boyu açık kalan sergi ve düzenlenen defileyle ilgili bilgiler veren Afyonkarahisar Naime Gevher Anaokulu Müdiresi Füsun KALAFAT, yaptıkları etkinlikle her atığın çöp olmadığının amaçlandığını belirtmiştir.

Etkinliğe katılım adına nazik davetlerinden ve devamındaki ev sahipliğinden dolayı, Afyonkarahisar Naime Gevher Anaokulu İdarecilerine teşekkürlerimizle…

02 Aralık 2019, Pazartesi 207 kez görüntülendi