Birimimiz Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanlığı koordinasyonluğunda ve 05.12.2019 tarihinde, Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerimize yönelik olarak konferans salonumuzda Özel Eğitim Kurumu’nun Tanıtımı ve Amacı, Uygulamaları, Bedensel Engellilere Yöntemler, Okul Öncesi,  Çocuk Gelişim Mezunlarına İş İmkanları temalı seminer gerçekleştirilmiştir.

Seminere ilçemizde bulunan Özel Doruk Deneyim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi personellerinden Kurum Müdürü ve Okul Öncesi Öğretmeni Beyza Nur KARAKÖSE, Eğitim Koordinatörü ve Özel Eğitim Öğretmeni İbrahim GÜLER ile Fizyoterapist Sümeyye ÇİMEN konuşmacı olarak katılım göstermiş olup, etkinliğe Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkan V. Öğr. Gör. Veysel ÖZKAN, Çocuk Gelişimi Programı Akademik personellerinden Öğr. Gör. Mehmet Enes SAĞAR ve Öğr. Gör. ÜmmügülSüm ÜNLÜ eşliğindeki Birimimiz Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri yoğun ilgi göstermişlerdir.

Etkinlikte katılımcılarımız özel eğitimin tanımı dahilinde, engel nedenleri ve sınıflandırılmasını yapmış olup, başta down sendromu ve kromozom bozukluğunun nedenleri ve özellikleri hakkında bilgi sunumları gerçekleştirmişlerdir. Devamında işitme yetersizliği ile bedensel engelli bireylerin destek ve eğitim programları başta olmak üzere konu kapsamında muhtelif paylaşımlar yapılmıştır.

Soru-cevap bölümünden sonra, katılımcılarımızdan Özel Doruk Deneyim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü ve Okul Öncesi Öğretmeni Sayın Beyza Nur KARAKÖSE’ye devamında Fizyoterapist Sayın Sümeyye ÇİMEN’e Çocuk Gelişimi Programı Akademik personellerinden Öğr. Gör. ÜmmügülSüm ÜNLÜ tarafından ve Eğitim Koordinatörü ve Özel Eğitim Öğretmeni İbrahim GÜLER’e Çocuk Gelişimi Programı Akademik personellerinden Öğr. Gör. Mehmet Enes SAĞAR tarafından teşekkür belgeleri takdim edilmiş olup, günün anısına fotoğraf çekimi ile etkinlik sonlandırılmıştır.

Etkinlik davetimize katılımı ve seminer dahilindeki samimi ilgileri nedeni ile katılımcılarımız Özel Doruk Deneyim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi personellerinden Kurum Müdürü ve Okul Öncesi Öğretmeni Sayın Beyza Nur KARAKÖSE, Eğitim Koordinatörü ve Özel Eğitim Öğretmeni Sayın İbrahim GÜLER ile Fizyoterapist Sayın Sümeyye ÇİMEN’e teşekkürlerimizle…

         

05 Aralık 2019, Perşembe 639 kez görüntülendi