TC İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve BM Mülteci Örgütü (UNHCR)’nün birlikte organizasyonluğunda ve 23.12.2019 tarihinde İzmir’de gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Akademisyen Buluşması Çalıştayı’na, Uluslararası Öğrenci ve Akademisyenler Sosyal Uyum Buluşması kapsamında Afyonkarahisar İl Göç İdaresi Müdürlüğünü temsilen Uyum ve İletişim Sorumlusu Gülsüm ŞENGÜN, Üniversitemizi temsilen İİBF İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat Bölüm Başkanlığından Doç. Dr. Murad TİRYAKİOĞLU, Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulundan Sigortacılık ve Aktüelya Bilimleri Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Volkan GÖÇOĞLU ile Birimimizi temsilen  görevlendirilen Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı Akademik personellerinden Öğr. Gör. Ümmügülsüm ÜNLÜ görüş bildiriminde bulunmuşlardır.

Çalıştay kapsamında Birimimiz Çocuk Gelişimi Programı Akademik personellerinden Öğr. Gör. Ümmügülsüm ÜNLÜ tarafından Türkiye’nin mültecilerin eğitimine kattığı katkıyı konu alan   Bırakın Renkleri adlı kısa film çalışması programın kapanışında gösterilmiş olup, beğeni ile karşılanmıştır.

İzleti sonrasında TC İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Sayın Dr. Aydın Keskin KADIOĞLU tarafından,  Sosyal Uyum Sembolü olan MUYU bebeği Öğr. Gör. Ümmügülsüm ÜNLÜ’ye takdim edilmiştir.

Çalıştay kapsamındaki programda TC İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi İl Göç İdaresi Müdürü Hüseyin HAVUZ, BM Mülteci Örgütü Türkiye Temsilciliği Politika Geliştirme Bölüm Başkanı Neşe KILINÇOĞLU, GİGM Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın KESKİN KADIOĞLU, GİGM Genel Müdür Yardımcısı  Dr. Turhan Gökçe OK ile İzmir Vali Yardımcısı Hulusi DOĞAN konu ile ilgili konuşmalar yapmış olup, ilgili Bakanlığın bilinçlendirme kapsamında hazırladığı Büyüksün Türkiye, Mahalle, Misafirimsin, Aslında, İngofrafik ve Türkiye’de Yaşam Rehberi kısa film çalışmaları gösterilmiş olup, MUYU klasör setleri katılımcılara hediye edilmiştir.

Birimimiz Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı Akademik personellerinden Öğr. Gör. Ümmügülsüm ÜNLÜ’ye akademik çalışmalarında başarılarının devamı temennisi ile…

TC İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü resmi adresi:  https://www.goc.gov.tr/

MUYU projesi kapsamında bilgi için: https://www.youtube.com/watch?v=GodTYoxI6V0

     

 

24 Aralık 2019, Salı 182 kez görüntülendi