Meslek Yüksekokulumuz ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanlığı koordinasyonluğunda 19 Aralık 2019-Perşembe tarihinde, konferans salonumuzda Kahramanlar Can Verir, Yurdu Yaşatmak İçin… temalı seminer gerçekleştirildi.

Organizasyona Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Malul Gazi P. Uzm. Çvş. İsmail KUMARTAŞLI nezaretindeki üyelerinden Kıbrıs Gazisi Tahsin KOÇ, Gazi İbrahim UYSAL ve Şehit Babası Musa SAĞLAM ile Birimimizi temsilen İta Amirimiz Prof. Dr. Hüseyin KOÇAK, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hasan ORUNCAK, Elektrik ve Enerji Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet DENİZ, Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet BÜYÜKBEN, Otomotiv Teknoloji Programı Akademik personellerinden Öğr. Gör. Ahmet N. TUNUR ve Çocuk Gelişimi Programı Akademik personellerinden Öğr. Gör. Ümmügülsüm ÜNLÜ devamında Çay KYK Yurt Müdiresi Emine ELMAS ile Yurt Müdür Yardımcısı Nuran ŞENSOY eşliğindeki Birimimiz muhtelif Programlarından yoğun bir öğrenci topluluğumuz katılımda bulunmuştur.

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimize atfen saygı duruşunun devamındaki İstiklal Marşı’mızın dinletisi ile başlatılan etkinlikte katılımcılarımız olan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Malul Gazi P. Uzm. Çvş. İsmail KUMARTAŞLI ve Kıbrıs Gazisi Tahsin KOÇ’un sunumlarının ardından, sırasıyla sahneye davet edilmişlerdir.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Malul Gazi P. Uzm. Çvş. İsmail KUMARTAŞLI kendisini tanıtarak yaptığı konuşmasında; Başından geçen gazilik anılarını, fiziksel ve psikolojik etkilenmelerini ve kendisinde bıraktığı izleri paylaştı. 103. yılını kutladıkları Derneklerini tanıtarak tarihsel gelişimi üzerinden bu günkü durumu ile ilgili bilgiler verdi. Şehitlik payesine ulaşanlarla ilgili Dernek olarak cenaze ve taziye esnasında yapılanları anlatarak, bir tek çakıl taşını dahi düşmanlara vermeyip, gerekirse yine savaşa gidip vatan için canını feda edebileceğini, terör örgütlerine yataklık edenlerin geçmişte de olduğunu ve asla yılmayacaklarını,  PKK terör örgütünün nasıl gelişim gösterdiği ve ülkemize ne tür zararlar verdiği üzerine bilgilendirmeler yaptı.

Katılımcımız KUMURTAŞLI konuşmasının devamında; 251000 şehidin verildiği Çanakkale cephesinden 41 yıldır süre gelen terörle mücadele sürecindeki Kıbrıs ve terör gazilerinin kıyafetlerinin, madalya ve şapkalarının tanıtımlarını yaparak, siyah ceketin yası, kırmızı kravatın bayrağı, beyaz gömleğin devletin tekrar görev vermesi gereğindeki kefeni temsil ettiğini belirtti. Öğrencilerimize nasihat olarak Aziz Şehitlere karşı vatani görevimizin ders çalışmak, iyi eğitim almak ve daha sonra bunları uygularken vatana ve millete hayırlı evlat olmak olduğunu söyledi. Siyasi görüş ne olursa olsun, vatan söz konusu olunca tek yumruk olunmasını, umudunun eğitim-öğretimin geliştirilmesi olduğunu, en büyük silahın kalem olup her bir öğrencinin terörle mücadele etmesi gerektiğini ifade etti. Şehitlerin ailelerinin yaşadığı zorlukları dile getirerek, asıl bedeli ödeyenlerin Şehitlerin çocukları olduğunu özellikle belirtti. Şehitlerin anne ve babalarına evlat olmaya çalıştığını, Türk milletinin ne kadar yürekli bir millet olduğunu vurgulayarak, dünyanın hiçbir yerinde bir daha savaşa giderim, bir çocuğum olsun o da vatanım için Şehit olsun diyen bir millet olmadığını özellikle vurguladıktan sonra, Allah’ın izni ile bu vatanı böldürmeyiz hitabıyla konuşmasını sonlandırarak diğer bir katılımcımız olan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetince onur madalyası ile taltif edilen Muharrip Gazi statüsündeki Kıbrıs Gazisi Tahsin KOÇ’u tanıtarak sunumunu sonlandırdı.

Katılımcımız Kıbrıs Gazisi Tahsin KOÇ; 1974’teki Kıbrıs çıkarmasında olduğunu, 497 tane Şehit verdiğini ama onların arasında olamadığı için üzüntü duyduğunu ve o grubun içinde bulunmasından çok mutlu olacağını söyledi. Girne’de bayrağı dikmenin büyük mutluluğunu gözleri parlayarak anlatıp, devamında Beş Parmak dağlarındaki kamplarını ve savaş anılarını paylaştı. Al bayrağı her yerde dalgalandırdıklarını söyledi. Gazilik mertebesinin verdiği gurur ve onuru her zaman için taşıdığını ifade etti. Şehitlerin çocuklarının babalarını bilmeden büyüdüklerini ve mezar taşına baba diye sarılıp mermeri öptüklerini, bundan da büyük üzüntü duyduğunu belirtti. 45 senedir gaziliği yaşadığını belirterek, duygu yükü ile birlikte dile getirdiği şiirini okuduktan sonra terörü lanetlediğini vurgulayarak, teşekkürlerle konuşmasını bitirdi.

Organizasyonun devamında Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanlığı ile Afyonkarahisar Belediyesi ve Vakıf Bankın destekleri ile gerçekleştirilen ve yapım-yönetiminin Nuretttin BÜLBÜL tarafından üstlenilen “Çok Özledim…” film gösterimi gerçekleştirildi. Eserde, bir Şehit ailesinin hüzünlü haberi alışı ve sonrası duygu fırtınası içerisinde izlendi.

Etkinlik sonrasında katılımları nedeni ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Malul Gazi P. Uzm. Çvş. İsmail KUMARTAŞLI ve Kıbrıs Gazisi Tahsin KOÇ’a Meslek Yüksekokulumuz İta Amiri Prof. Dr. Hüseyin KOÇAK tarafından, Gazi İbrahim UYSAL’a Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hasan ORUNCAK tarafından,  Şehit Babası Musa SAĞLAM’a Çay KYK Yurt Müdiresi Emine ELMAS tarafından organizasyon afişi ve teşekkür yazısı takdimlerinin sonrasında günün anısına hatıra resimleri çekimleri ile nihayetlendirilmiştir.

Katılımcılarımıza teşekkürlerimizle…

 

 

 

 

 

 

24 Aralık 2019, Salı 366 kez görüntülendi