Cumhurbaşkanlığı Himayeleri, İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından ‘’ Yetenek Her Yerde’’ temasıyla üniversitelerin, kamu ve özel sektör kurumları ve meslek odalarının işbirliği ile gerçekleştirilecek, Bölgesel Kariyer Fuarları kapsamında, bu sene düzenlenecek olan Güney Kariyer Fuarı 2020’de çok sayıda firma, kurum, kuruluş ve üniversite öğrencisinin bir araya getirilmesi hedeflenmektedir.

Temel hedefi, üniversite adına bakılmaksızın tüm gençlere birer yetenek olduklarının hissettirilmesi olan Bölgesel kariyer fuarları ilk yılında, farklı bölgelerdeki 8 ilde, 87 üniversitemizin işbirliği ile düzenlenmiş olup 70.000’den fazla genç yeteneğimizi 351’i kamu kurumu olmak üzere 1.315 işveren ile buluşturmuştur.

Öğrencilerin kendilerini yakından tanımaları ve kendi ilgi alanları, becerileri, tercihleri, özellikleri, güçlü yanları ve yaşam amacına en uygun kariyer yolunu belirleyip bu yolda ilerleyebilmeleri önem arz etmektedir.

Bölgesel Kariyer fuarlarının amacı, bilimsel bir tabanda öğrencilerin kendi özelliklerinin farkına varması, kariyerlerine dışarıdan bakma şansı yakalayabilmesi, yeni bir gelecek yaratması için fark yaratan kariyer projeleri üretmektir.

Öğrencilerin iş dünyası ve akademik alandaki rol modeli olan profesyoneller, danışmanlar ve kariyer uzmanları ile etkileşimlerini sağlamak, iş dünyasını tanımak, firmaların staj ve iş olanaklarını onlara sunabilmek ve firmaların tecrübelerini paylaşmaları öğrencilerimiz için çok faydalı olacaktır.

16 – 17 Mart 2020 tarihlerinde, Isparta, Afyon, Antalya, Burdur, Karaman ve Konya illerinden 15 paydaş üniversite katılımı ile Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde; Isparta Gökkubbe Ulusal Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek “Güney Kariyer Fuarı” na Birimimizi temsilen öğrenci katılımı adına bilgilendirme afişlerinin dağıtımı yapılmış olup, organizasyon kaydı için  Otomotiv Teknolojisi Programı 1.sınıf öğrencilerinden Ömer GÜLÇİÇEK ile bağlantı kurulması ilanen duyurulur.

Bölgesel Kariyer Fuar Tanıtımı

Afiş

 

12 Şubat 2020, Çarşamba 236 kez görüntülendi