Birimimiz ile Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği (AFİKAD) koordinatörlüğünde, 8 Mart Dünya Kadınları Günü nedeni ile planlanan Kariyer Söyleşileri etkinliği Birimimiz konferans salonunda, 10 Mart 2020 Salı tarihinde saat 13.30’da gerçekleştirilmiştir.

Kariyer Söyleşileri etkinliğimiz, 8 Mart Dünya Kadınları Günü nedeni ile Birimimiz Çocuk Gelişimi Programı Akademik personellerinden Öğr. Gör. Ümmügülsüm ÜNLÜ’nün moderatörlüğünde ve Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği (AFİKAD) üyelerinden Bilgiseli Özel Kız Öğrenci Yurdu İşletmecisi Sayın Betül ALADAŞ, Karcı Yumurta İşletmecisi Sayın Nalan KARCI, Kocaçay Oto Kurtarma Vinç Şirketinden Sayın Ayşe KOCAÇAY ile Wet Clean Kuru Temizleme İşletmecisi Sayın Zehra GÖK İPEK’ten oluşturulan katılımcı grubu ile gerçekleştirilmiştir.

Etkinliğe Çay İlçe Kaymakamımız Sayın Mehmet Miraç TOPALOĞLU, Çay Belediye Başkanımız Sayın Uzm. Dr. Hüseyin ATLI, Çay Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Salih KAYGISIZ, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Sayın Şükran UZUN, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanımız Sayın Abdülkadir KİPER eşliğinde Birimimizi temsilen İta Amirimiz Prof. Dr. Hüseyin KOÇAK, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hasan ORUNCAK, Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet DENİZ, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkan V. Öğr. Gör. Veysel ÖZKAN, Çocuk Gelişimi Programı Akademik personellerinden Öğr. Gör. Mehmet Enes SAĞAR ve Otomotiv Teknolojisi Programı Akademik personellerinden Öğr. Gör. Ahmet Nazim TUNUR ile Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği (AFİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Samiye HANCIOĞLU eşliğindeki AFİKAD üyeleri ve devamında Birimimiz muhtelif Programlarındaki öğrencilerimizden yoğun katılım sağlanmıştır. Devamında farklı bir etkinlik kapsamında Birimimize tanıtım ziyareti gerçekleştiren Sayın Sultan BALIN ve Sayın Canan KULLAP eşliğindeki Bolvadin Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11 ve 12. sınıf öğrencilerinden oluşan grup etkinliğimize iştirak etmiş olup etkinlik süreci neşredilmek üzere Afyonkarahisar-Kanal 3 tarafından kaydedilmiştir.

8 Mart Dünya Kadınları Günü nedeni ile Birimimiz Çocuk Gelişimi Programı Akademik personellerinden Öğr. Gör. Ümmügülsüm ÜNLÜ’nün açılış konuşması ile başlatılan etkinlikte, kadınlar gününe ait en güzel sözün Ozan Neşat ERTAŞ’ın Kadınlar İnsandır, Bizler de İnsanoğluyuz vurgusu yapılıp, moderatörlüğünü gerçekleştirdiği Kariyer Söyleyişileri etkinliğindeki katılımcılarımızdan:

Bilgiseli Özel Kız Öğrenci Yurdu İşletmecisi Sayın Betül ALADAŞ; İşletmeciliğini yaptığı kız yurdu ile ilgili bilgiler verip, kadınların çalışarak üretmesi ile daha mutlu olacağını, derneklere üye olunmasının sonraki iş hayatındaki gerekliliği, eğitimi alınan işin hemen yapılmasının riskli olduğunu, tecrübe kazanılması ile birlikte ast-üst ilişkilerinin önemini vurgulamıştır,

Karcı Yumurta İşletmecisi Sayın Nalan KARCI; Yabancı dilin önemli olduğunu vurgulayıp, yurt dışındaki ve Türkiye’deki eğitimin farklı olduğunun bilinmesinin gerekliliği ile aile şirketlerinde işletmecilik yaptığını, kişinin ayakları üstünde durmasının zorunluluğunu ve bu kapsamda abisi, ablası, kardeşi olanların daha şanslı olduğunu, çalışan işçilerinin yerine bazı zamanlarda kendisinin işleri üstlendiğini fakat çok çalışmanın insanı mutlu ettiğini, başarıyı getirdiğini, başlangıçta bayan olarak çalışmanın zorluğunu ve sonrasını vurgulamıştır,

Kocaçay Oto Kurtarma Vinç Şirketinden Sayın Ayşe KOCAÇAY; Eşini kaybettikten sonra başlayan hayat hikayesinde dik durmanın zorunluluğunu, erkek egemen bir iş kolunda geçirdiği deneme sürecinden sonraki kendini güncelleme adına katıldığı eğitim seminerlerinden elde ettiği faydaları sıralayıp, bayanların çaresiz olmayıp öz güvenli ve hırslı olmaları gerekliliğini vurgulamıştır,

Wet Clean Kuru Temizleme İşletmecisi Sayın Zehra GÖK İPEK; Dernekteki en genç girişimci üyesi olduğunu belirtip, baba mesleğini sürdürdüğünü, kendisinin çocuk gelişimi mezunu olması nedeni ile öğretmen olunamazsa bile anne olunacağını yaşadığını ama eğitimi sürecindeki stajdan bu kapsamda çok şey elde ettiğini, işi ile ilgili yurt dışı bağlantısının bulunduğunu, başarı isteniyorsa ısrarcı olunması gerekliliğini, başarı yoksa isteğin bulunmadığını, diksiyonun önemli olmasını vurgulayarak kitap okumanın bu amaç doğrultusunda gerekliliğini, kişinin kendisini sevmesinin önemini vurgulamıştır.

Etkinliğin modaratörü Birimimiz Çocuk Gelişimi Programı Akademik personellerinden Öğr. Gör. Ümmügülsüm ÜNLÜ’nün yönlendirmesi ile sahneye davet edilen Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği (AFİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Samiye HANCIOĞLU; Dernek üyelerinin farklı sektörde çalışan iş kadınlarından oluştuğunu, kurucu üyelerinin sayısının 7 olduğunu ve derneğin aynı çatı altında 5. yaşını kutladığını, topluma rol model olunması amacıyla dernek faaliyelerine başladıklarını, bu kapsamda dernek olarak ilk projelerinin engelli çocukların meslek sahibi olmaları ile devamında dil kursları, el işi kursları düzenleyip, anne ve çocuklar için üretilen ürünlerin e-ticaret yolu ile pazarlamasını yaptıklarını belirtti.

Etkinliğimiz sonrasında katılımcımız Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği üyelerinden Bilgiseli Özel Kız Öğrenci Yurdu İşletmecisi Sayın Betül ALADAŞ’a Birimimiz İta Amiri Prof. Dr. Hüseyin KOÇAK tarafından, Karcı Yumurta İşletmecisi Sayın Nalan KARCI’ya Çay Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Salih KAYGISIZ tarafından, Kocaçay Oto Kurtarma Vinç Şirketinden Sayın Ayşe KOCAÇAY’a Çay Belediye Başkanımız Sayın Uzm. Dr. Hüseyin ATLI tarafından ve Wet Clean Kuru Temizleme İşletmecisi Sayın Zehra GÖK İPEK’e Çay İlçe Kaymakamımız Sayın Mehmet Miraç TOPALOĞLU tarafından günün anlamını ölümsüzleştirmesi adına organizasyonun afişi, teşekkür yazımız ve öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilen el imalı hediyelerimizin takdimleri yapılmıştır.

Organizasyon toplu resim çekimi sonlandırılmıştır.

Organizasyonumuza teşrifleri nedeni ile İlçemiz protokol mensuplarından Çay İlçe Kaymakamımız Sayın Mehmet Miraç TOPALOĞLU, Çay Belediye Başkanımız Sayın Uzm. Dr. Hüseyin ATLI ile Çay Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Salih KAYGISIZ başta olmak üzere tüm katılımcılarımıza ve devamında organizasyonu sponsorluk destekleri nedeni ile Çay Ticaret ve Sanayi Odası ile Çay-Altın Makas Bayan Kuaför Salonuna teşekkürlerimizle…

http://www.gunhaber.com.tr/haber/Cay-MYO-da-Kadinlar-Gunu-etkinligi/446207

https://www.cnnturk.com/yerel-haberler/afyonkarahisar/cay/cay-myoda-kadinlar-gunu-etkinligi-1497348

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2682997705255542&id=1776822449206410

https://www.instagram.com/p/B9l-GNFJROb/?igshid=1g3lncfb5u5q7

      

 

 

 

11 Mart 2020, Çarşamba 419 kez görüntülendi