Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin ENGİNAR tarafından 16 Mart Çarşamba günü saat 14:30’da Çay MYO Konferans salonunda “Radyasyon ve Nükleer Enerji” isimli Seminer verildi!

Meslek Yüksekokulumuz Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü tarafından düzenlenen program Bölüm Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Ahmet BÜYÜKBEN tarafından açılış konuşması ve ardından Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fatih Onur HOCAOĞLU’nun konuşmalarıyla başladı. Okul Müdürümüz, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümünün Vergi Haftası nedeniyle Seminerler dizisini başlattığını, bugünkü seminerle devam ettiğini ve ilerleyen haftalarda diğer bölümlerinde güncel konulu seminerlerle devam edeceğini bildirdi.

Prof. Dr. Hüseyin ENGİNAR, seminerine Nükleer Enerjinin ne olduğunu ve diğer enerji kaynaklarıyla karşılaştırmasını yaparak başladı. Diğer ülkelerdeki nükleer enerjiye verilen önemden bahsetti ve enerji kaynağı olarak nükleer enerjiyi en fazla kullanan ülkeleri ve miktarlarını belirtti. Daha sonra bir Nükleer santralin çalışma prensibini anlattı. Alınan önlemlerden bahsederek, aslında Nükleer Santralimizin şimdiye kadar olmamasının diğer ülkeler arasında büyük bir eksiklik olduğundan bahsetti.

Ülkemizde radyoaktif bir element olan Toryum madeni bakımından oldukça zengin olduğunu söylerken, Uranyum ile Toryum arasında kimyasal ilişkiyi ve bunların kullanım alanlarını anlattı.

Radyasyonun hayatımızı nasıl etkilediğini, ne gibi rahatsızlıklara yol açtığını, ne kadarının sağlığa zararlı olduğunu örneklerle anlattı. Öğrencilerimizin de ilgi gösterdiği seminer, soru cevap bölümünün ardından Müdürümüz Prof. Dr. Fatih Onur HOCAOĞLU tarafından kendisine teşekkür belgesi verilmesiyle sona erdi.

Değerli Hocamız Prof. Dr. Hüseyin ENGİNAR’a verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederiz.

 

 

16 Mart 2022, Çarşamba 278 kez görüntülendi