Afyonkarahisar Valiliği İl Enerji Yönetim Birimi Yöneticisi Hakan DEMİR tarafından 31 Mart Perşembe günü saat 14:30’da Çay MYO Konferans salonunda “Kamu Binalarında Enerji Verimliliği” isimli Seminer verildi!

Meslek Yüksekokulumuz Elektrik ve Enerji Bölümü tarafından düzenlenen program, Bölüm Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Ahmet DENİZ tarafından açılış konuşması ve ardından Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fatih Onur HOCAOĞLU’nun konuşmalarıyla başladı. Okul Müdürümüz seminerler dizisinin, Elektrik ve Enerji Bölümü’nün hazırlamış olduğu bugünkü seminerle devam ettiğini ve ilerleyen haftalarda Çocuk Gelişimi Programının güncel bir konu ile devam edeceğini bildirdi.

Dr.Öğr.Üyesi Ahmet DENİZ programı takdim ederken, seminerin ilk kısmında kariyer söyleşisi şeklinde olacağını, Çağrılı konuşmacı Hakan DEMİR’in A.K.Ü. Çay MYO mezunlarından olduğunu ve bu mevkiye gelesiye kadar hangi aşamalardan geçtiğinin anlatılacağını, daha sonrasında ise konuşmacının gündem maddesi hakkında bilgilerini paylaşacağını bildirdi.

Hakan DEMİR, kendisini anlatan ve bir söyleşi şeklinde başlayan konuşmasının ilk kısmında; eğitim-öğretim hayatından ve kendisini devamlı geliştirmesi için insanın karşılaştığı çeşitli zorluklarla birlikte aslında çok fırsatlarının da olduğundan, önemli olan bu fırsatları değerlendirmesi gerektiğinden bahsetti.

Seminerin ikinci kısmında, Valilikler bünyesinde kurulan İl Enerji Yönetim Birimlerinin oluşumunu, görevlerini anlatarak, günümüzde Enerjinin üretimi ve kullanımı hakkında Uluslararası protokollerden bahsetti. Daha sonra, kamu binalarındaki enerji kullanımı hakkında yapılacak yatırımlarda devletin izlediği yol ve ulaşmak istediği hedefi belirterek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih DÖNMEZ’in konuşmasının bir bölümünü izleterek konuşmasını bitirmiştir.

Soru cevap bölümünün ardından Müdürümüz Prof. Dr. Fatih Onur HOCAOĞLU tarafından kendisine teşekkür belgesinin verilmesiyle program sona erdi.

Değerli konuğumuz Hakan DEMİR’e verdiği bilgilerden ve yaptığı sunumundan dolayı teşekkür ederiz.

02 Nisan 2022, Cumartesi 269 kez görüntülendi