Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Stanford Üniversitesinden bilim adamlarının öncülük ettiği, Hollanda’dan da bilim insanlarının yer aldığı bir ekip tarafından atıf sayısı, h indeksi, hm indeksi, kendine atıf oranı gibi değişkenlerden oluşan ve kompozit indikatör bilimsel etki endeksi kullanılarak yapılan başarı sıralamasında dünyada yüzde 2’lik dilime giren “World Top % 2 Scientists List” araştırmacılar belirlendi. Sıralama, “Kariyer Boyu Etki” ve “2021 Etki Sıralaması” olarak iki kategoride listelendi. Dünyanın en etkili bilim insanları listesinin “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Onur HOCAOĞLU (188547), “World Top % 2 Scientists List” sıralamasına girmeye hak kazandı.

ÜNİVERSİTEMİZ VE ŞEHRİMİZ ADINA GURUR KAYNAĞI”

Listenin açıklanmasının ardından bir değerlendirmede bulunan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, listeye giren öğretim üyelerini gerçekleştirdikleri bilimsel çalışmalar dolayısıyla tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Rektör Karakaş, “Afyon Kocatepe Üniversitesi başarı ve kalite odaklı bakış açısı ile artık dünya genelinde adından söz ettirmeyi başaran bir üniversite olmuştur. Dünyanın en etkili bilim insanları listesinde Üniversitemizden akademisyenlerin yer alması hem Üniversitemiz hem de şehrimiz adına önemli bir gurur kaynağıdır” dedi.

20 Ekim 2022, Perşembe 153 kez görüntülendi